FRA

Systemingenjör med fokus dataflöden

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 januari 2019
Stängs
den 3 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en engagerad och logisk systemingenjör för arbete med utveckling, förvaltning och drift av system. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag 
Som systemingenjör arbetar du med hantering av dataflöden mellan olika system samt formathanteringen av data. I arbetet ingår även systemadministration samt förvaltning och felsökning i system. Tillsammans med dina kollegor i gruppen utvecklar och förvaltar du myndighetens dataflöden. Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor, både inom och utom landet, kan förekomma.

Du kan
Vi söker dig som har en IT-inriktad utbildning alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet, programmering i Java samt av dataflödestekniker och olika dataformat. Rollen kräver att du har arbetat några år inom IT och har god kunskap om Linux/Unix, det är en fördel om du har kunskap om systemadministration. Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har gediget intresse för teknik och problemlösning. Du har väl grundade värderingar och handlar alltid i enlighet med fattade beslut, regler och riktlinjer. Du är ansvarstagande och är väl medveten om mål och kvalitetsstandard i det du levererar. Med hjälp av din expertis, analytiska förmåga och kreativitet kommer du ofta med idéer på nya sätt att angripa olika problem. Du tar självständigt initiativ inom givna ramar till att omsätta nya idéer till aktiviteter samt lägger ner tid, energi och engagemang på ditt arbete för att nå resultat. Då arbetet innebär många kontakter krävs även att du har en god samarbetsförmåga.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemingenjör hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För mer information är du välkommen att kontakta Christina Svensson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-02-03.

Liknande jobb

Liknande jobb