Scania

System- och Säkerhetsarkitekt Drivlina

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 18 januari 2019
Stängs
den 27 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

I framtidens transportlösningar kommer elektrifierade och effektiva drivlinor spela en nyckelroll. Vi söker nu en erfaren system- och säkerhetsarkitekt för att arbeta med framtidens elektriska fordon och avancerade systemlösningar för drivlinor, där funktionell säkerhet är en fundamental del av lösningen. På NE Powertrain Control Systems utvecklar vi världens bästa drivlinestyrning, med ett starkt kundfokus, fordonsnära arbetssätt och en stark laganda. Vi ligger i framkant såväl inom teknik som arbetssätt.

I framtidens inbyggda mjukvarusystem kommer funktionella säkerhetskoncept att vara en elementär del av den tekniska grundlösningen, och kommer därför att behöva utvecklas nära tillsammans med den grundläggande systemarkitekturen. Den täta kopplingen mellan koncepten som växer fram kräver nya arbetssätt och lösningar, och erbjuder nya intressanta ingenjörsutmaningar att hantera.

Gruppen Transmission System Software är ansvariga för komplett växellåds- och drivlinestyrsystem inklusive mjukvaruarkitektur och säkerhetskoncept. 
Vår grupp kännetecknas av mycket god sammanhållning och laganda, samt en starkt entusiasm att vidareutvecklas.
 

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i rollen som system- och säkerhetsarkitekt arbeta i ett team av erfarna utvecklare med ansvar att driva arkitekturfrågor kring såväl systemarkitektur som funktionell säkerhet, för växellådsstyrsystem för tunga fordon inom hela koncernen.

Ditt fokus kommer att vara att självständigt utveckla vår övergripande systemarkitektur, och analysera, definiera och implementera tekniska lösningar och koncept. Du kommer vidare att ha ett långtgående ansvar för att utveckla koncepten för funktionell säkerhet, och kommer i vissa projekt att ikläda dig rollen som Functional Safety Manager.

En viktig del av arbetet är också att aktivt delta i utvecklingen av arbetsmetoder och verktyg för att stötta våra långsiktiga strategiska mål.

Rollen som arkitekt är en strategiskt viktig roll i en kreativ och dynamisk arbetsmiljö med hög teknisk nivå, där du kommer ha stora möjligheter att påverka framtidens teknik.
 

Din profil

Du är civilingenjör eller har motsvarande kunskap från arbetslivserfarenhet inom mjukvaruutveckling av realtidssystem. Du har mycket god kunskap om utveckling av realtidssystem, och erfarenhet av kodning. Det är även meriterande med god kunskap i C, Matlab Simulink samt Python, XML eller motsvarande.

Du behöver ha kunskap om och erfarenhet från funktionellt säkerhetsarbete, t.ex. arbetsmetoder som HARA och FMEA. Kunskap om standarden ISO26262 är meriterande.

Du har ett väl utvecklat analytiskt och strategiskt tänkande, och kan analysera organisationens övergripande strategiska behov och utifrån det driva nödvändiga förändringar. Du har en väl etablerad expertis inom de efterfrågade områdena, och vill kontinuerligt vidareutveckla såväl sin kompetens som dina arbetssätt. Du utrycker dig korrekt, klart och koncist i skrift och i tal, och har förmågan att föra fram din analys på ett medryckande sätt.

Du har god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på engelska.
 

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, träningsanläggning, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 

Ytterligare information

Kontakta Mikael Stavaeus, 085-553 80347 (gruppchef NECT Transmission System Software)
 

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer även att ske löpande under ansökningstiden.

Om jobbet

  • Title: System- och Säkerhetsarkitekt Drivlina
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-01-27
  • Job Id: 20183871

Om Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb