Drifttekniker it

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 januari 2019
Stängs
den 10 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

.

Ref 2019-01491

ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 150 anställda.

Vill du vara med och forma effektiva systemstöd för de svenska statsfinanserna? Kom och jobba på en myndighet med it-drift och teknik i modern miljö och litet avstånd mellan idé och beslut!

ESV:s it-organisation ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av system som är centrala för framtagandet av statens budget. Digitaliseringen ställer allt större krav på ESV och för att stödja regering och myndigheter vill vi anpassa oss vad gäller kompetens och arbetssätt i takt med utvecklingen.

Vi är cirka 45 medarbetare, varav 7 drifttekniker som arbetar i en modern teknisk it-miljö, med fokus på stabil och störningsfri drift.

Vi erbjuder

På it inom ESV har vi helhetsansvar för statens budget- och redovisningssystem såväl som internt it-stöd. Vi ser till att allt funkar när det är som viktigast och bidrar aktivt till att finansministern kan presentera statens budget. Vi erbjuder ett spännande jobb där vi jobbar med teknik i framkant!

Vi sitter på central adress i öppna moderna lokaler. Hos oss är det högt i tak och nära från idé till beslut. Vi har ett mobilt arbetssätt och vi trivs tillsammans, vilket gör att många it-medarbetare stannar länge hos oss! Välkommen till vårt gäng!

Om jobbet

Som drifttekniker på ESV kommer du att arbeta i en verksamhetskritisk miljö bygd runt Microsofts plattform. Du deltar i det löpande driftarbetet samt vidareutvecklar plattformen och håller dig uppdaterad på området. Vi arbetar med automatiska leveranser och du arbetar nära utvecklarna. Alla drifttekniker samarbetar om helheten men har även sina egna ansvarsområden. Dina ansvarsområden handlar framförallt om arbete med:

  • Active Directory (AD)
  • PKI
  • Active Directory Federation Services (ADFS).

Om dig

Vi söker dig som har goda tekniska kunskaper och relevant utbildning inom teknik. Du har mycket goda kunskaper och minst 2 års erfarenhet av arbete med AD, PKI och ADFS med avseende på arkitektur, installation, felsökning och administration.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i verksamhetskritisk driftmiljö. Erfarenhet av drift i molnmiljö och arbete i enlighet med ITIL är också en fördel, men inget krav. Vi ser gärna att du har jobbat med en eller flera av nedanstående produkter:

  • Exchange
  • Mailmarshall
  • MobileIron
  • VMWare
  • Pulse Secure

Arbetet sker på svenska men viss kontakt med leverantörer kan ske på engelska, vilket gör att du behöver behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

I urvalet kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har mycket god samarbetsförmåga och är van att aktivt arbeta för att hitta och föreslå lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. För att trivas i rollen är det även viktigt att du kan arbeta självständigt och planerar ditt arbete på ett strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt.

Mer information

Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 10 februari 2019. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Du ansöker på www.esv.se/jobb.

Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Läs mer om ESV och hur det är att jobba hos oss på www.esv.se/om-esv/arbeta-hos-oss/.

Om du har frågor om jobbet är du välkommen att kontakta enhetschef Anders Eriksson på telefon 08-690 45 06. Har du frågor om vår rekryteringsprocess kan du höra av dig till HR-specialist Victoria Karlsson Wigren på telefon 08-690 45 19 alternativt på hr@esv.se. Fackliga kontaktpersoner är Elisabeth Perntz, ordförande SACO, telefon 08-680 44 44 och Johan Hjerpe, ordförande ST, telefon 08-690 43 35.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb