eHälsomyndigheten

Informationssäkerhetssamordnare till eHälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Län), Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 januari 2019
Stängs
den 11 februari 2019
Kategori
Krav, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen
Vill du samordna utvecklingen och förvaltningen av vårt ledningssystem för informationssäkerhet? 
Vi söker nu informationssäkerhetssamordnare till avdelningen stab. Staben biträder generaldirektören i ledning och styrning av myndigheten och består av enheten styrning och uppföljning samt funktioner för myndighetens ledningssystem inom kvalitet och miljö samt informationssäkerhet. Säkerhetsskyddschefen, som har det övergripande ansvaret för säkerhet på myndigheten, finns också i staben. 

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom informationssäkerhet med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare. 

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige. 

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa.

Arbetsuppgifter
Som informationssäkerhetssamordnare är du den som samordnar utvecklingen och förvaltningen av vårt ledningssystem för informationssäkerhet. Du identifierar och tar fram förslag på åtgärder med anledning av revision och kontroll av ledningssystemet. 

Du upprättar myndighetsövergripande säkerhetsrapporter och tar fram underlag inför ledningens genomgång. 

Du leder också workshops och stöttar processägare/processledare i framtagning och utveckling av processer som uppfyller informationssäkerhetskrav.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har 
- Akademisk examen inom relevant område eller eftergymnasial utbildning inom informationssäkerhetsområdet. 
- Minst fem års erfarenhet av att arbeta med ledningssystem för informationssäkerhet baserat på ISO27001. 
- Erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor. 

Som person är du självgående, strukturerad och har en god samarbetsförmåga. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och drivs av att uppnå mål och resultat. 

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Anställningens omfattning
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 
Placering för anställning är Kalmar eller Stockholm. Arbetet kan innebära tjänsteresor.

Ansökan
Referensnummer:   Informationssäkerhetssamordnare

Övrigt
Vad erbjuder vi 
Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider. 

Tid att leva! Vill du veta mer om hur det rä att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/