Gruppchef IT-enheten, grupp Drift och Underhåll

Rekryterare
Gävle Kommun
Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 21 januari 2019
Stängs
den 26 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen
Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle
ännu bättre tillsammans med oss!

Inom Styrning och stöd Gävle befinner du dig i händelsernas centrum. Våra knappt 300 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan sektorerna och ansvarar för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande! 

IT- och utvecklingsavdelningen är en av sektor Styrning och stöds sex avdelningar. IT- och utvecklingsavdelningen har cirka 85 medarbetare och avdelningens uppdrag är att tillhandahålla en stabil teknisk plattform anpassad till verksamheternas behov och att driva och samordna verksamhetsutveckling med stöd av IT. 

Tjänsten är placerad på IT-enheten, grupp Drift och Underhåll. Drift och Underhåll har i uppdrag att säkerställa att vår driftmiljö är stabil och pålitlig och att våra kunders verksamhetssystem implementeras och driftas på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Ett proaktivt arbetssätt, kontinuerligt utvecklande av problemhanteringsprocessen och god samverkan/samarbete med våra kunder har hög prioritet för gruppen. I uppdraget att tillhandahålla en stabil teknisk plattform ingår att genomföra livscykelinsatser i vår tekniska miljö och vid behov tillföra och avveckla funktioner i takt med förändrade behov i våra verksamheter.

Arbetsuppgifter
Lockas du av att arbeta i en chefsroll inom ett område som befinner sig i en spännande och snabb utvecklingsfas? Bra, då kanske just du är den gruppchef vi söker! Hos oss kommer din kompetens vara värdefull och viktig för att åstadkomma den bästa tänkbara och effektiva IT-leveransen till våra kunder, nu och i framtiden. Tillsammans gör vi så att Gävle utvecklas!

I gruppen Drift och Underhåll arbetar cirka 20 medarbetare i roller som drifttekniker och tekniska specialister. Som gruppchef för Drift och Underhåll leder, utformar och utvecklar du gruppen och dess verksamhet. Du ansvarar för att verksamheten bedrivs så effektivt som möjligt. Du levererar enligt uppställda mål, bidrar till enhetens utveckling samt säkerställer rätt kompetens hos medarbetarna i din grupp. 

I ditt uppdrag som gruppchef ingår även:
• Genomförande av medarbetar- och lönesamtal 
• Ekonomiansvar för personal och verksamhetens ingående delar 
• Objekt och processägare-rollen
• Deltagande och i vissa fall ansvar för gemensamma projekt på avdelningen

Du biträder och rapporterar till IT-enhetschefen. Tillsammans med de fyra andra gruppcheferna ingår du i enhetens ledningsgrupp i vilken du tar en aktiv roll och upprätthåller ett nära samarbete.

Du förväntas ha ett närvarande ledarskap vilket förutsätter att du kommer att ha en fysisk placering på arbetsplatsen.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• en högskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område
• tidigare erfarenhet från IT-branschen
• dokumenterad flerårig chefs- och ledarskapserfarenhet

Det är för tjänsten meriterande om du har:
• erfarenheter från liknande roll inom IT-området 
• erfarenhet av systemförvaltningsarbete 

Som gruppchef kommer du att ha en viktig roll och bidrar till framtidens IT-arbetsplats. Detta förutsätter att du har ett intresse för utveckling av rutiner och arbetssätt där du initierar, anpassar och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser. 

Din goda initiativförmåga tillämpar du när du ska driva och initiera nya aktiviteter och projekt kopplat mot enhetens uppställda mål. I detta planerar du kort- och långsiktiga mål som är övergripande och realistiska i förhållande till helhetsbilden. 

Du driver arbetet på ett sätt som skapar samarbeten och delaktighet, både inom avdelningen och tillsammans med övriga verksamheter i kommunen. 

Via din goda kommunikationsförmåga förmedlar du information tydligt och enkelt samt lyssnar effektivt och tar tillvara på din omgivnings erfarenheter och kunskaper.

Ansökan
Referensnummer:   KLK 1/19

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Liknande jobb

Liknande jobb