Informationssäkerhetsspecialist

Plats
Jönköping (Län)
Annonserat
den 21 januari 2019
Stängs
den 21 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Informationssäkerhet

Är du en fena på Informationssäkerhet? Brinner du för att skydda information och säkerställa att informationen finns tillgänglig när och där den behövs? Har du ett strategiskt tänk kring de här frågorna, då ska du läsa vidare!
 

Vi söker

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för informationssäkerhet och tycker om att arbeta på strategisk nivå med alltifrån policy, riktlinjer, informationsklassningar till riskanalyser. Du kommer att vara en av fyra informationssäkerhetsspecialister med placering på vårt regionledningskontor i Jönköping. Det är två tillsvidaretjänster på heltid som vi söker. Tillträde enligt överenskommelse. Vi söker dig som har:
 

 • Högskoleutbildning inom informationssäkerhet, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt (t.ex. genom certifieringar så som CISSP, CISM, CISA.)
 •  Erfarenhet av strukturerat informationssäkerhetsarbete enligt ISO/IEC 27000-serien.
 • Erfarenhet av framtagande av styrande dokument inom informationssäkerhet.
 • Arbetat med informationssäkerhet baserat på verksamhetskrav, genom till exempel riskanalys och informationsklassning
 • Du behärskar svenska i tal och skrift. Resor i tjänsten förekommer varför körkort är ett krav.


Vi erbjuder 

Som informationssäkerhetsspecialist jobbar du på regionövergripande nivå såväl som nära verksamheten. Du stödjer regionens alla verksamheter med rådgivning inom området samt verkar för att regionen följer de lagar och förordningar som finns. Du har också förmånen att delta i  spännande projekt från start till mål i den digitaliseringsresa som pågår inom Hälso-/sjukvård.Tjänsten erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling och nätverkande på såväl regional som nationell nivå.
Dessutom erbjuder vi generösa anställningsförmåner!
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

I rollen som informationssäkerhetsspecialist arbetar du brett, du arbetar förebyggande med t.ex. framtagande av policy och riktlinjer, informationsklassningar och riskanalyser.
Ditt arbetsområde blir hela Region Jönköpings län och du arbetar bland annat med projekt som spänner över alla verksamhetens processer från upphandling till arkivering.
Du har en rådgivande roll där du utbildar och ger rekommendationer rörande informationssäkerhetsrelaterade frågor kring till exempel nya system och lösningar. Du kommer även att delta i arbetet med att utarbeta, förvalta, revidera och kvalitetssäkra styrdokument i regionens "Ledningssystem för informationssäkerhet" (LIS).

Din roll består bland annat av att:
 

 • Genomföra och arbeta med riskanalyser och informationsklassningar
 • Agera informationssäkerhetsspecialist vid inköp och upphandlingar
 • Öka säkerhetsmedvetenheten för medarbetare i regionen
 • Stödja arbetet med att införa, följa upp och säkerställa att informationssäkerhetskrav uppfylls
 • Arbeta med kontinuitet och incidenthantering samt uppföljning och rapportering
 • Bidra till Region Jönköpings läns fortsatta utveckling och förbättring av informationssäkerhetsarbetet genom löpande omvärldsbevakning och nätverkande


För att du ska trivas hos oss

Du är självgående och tar stort ansvar genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt för att nå uppsatta mål. Du är lyhörd för verksamhetens behov och kan samarbeta med många olika professioner och delar i verksamheten. Du har en hög integritet tillsammans med ödmjukhet inför uppgifterna. Du har en stor vilja till ständigt lärande och drivs av viljan av att följa upp, förbättra och effektivisera.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Så här gör du om du är intresserad

Anställningen kan komma att bli aktuell för placering i säkerhetsklass varför svenskt medborgarskap är ett krav. Säkerhetsprövning med registerkontroll kan komma att bli aktuell före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Sista ansökningsdag är den 21 februari 2019. För att bli aktuell som sökande av tjänsten ser vi att du med ansökningshandlingar bilägger utdrag ur belastningsregistret.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta informationssäkerhetschef Mikael Bärlin, 072-451 62 99, mikael.barlin@rjl.se.
Facklig företrädare för Vision är Carina Einarsson Jonsson, tfn 036-32 65 88 och för Saco Dirk Jonker, tfn 010-242 28 35. Välkommen med din ansökan.
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

logotyp

För ett bra liv i en attraktiv region. Bakom den visionen finns Region Jönköpings län med 10 000 anställda och 344 000 invånare i 13 kommuner. Regionens verksamhet utgörs av hälso- och sjukvård, tandvård och regional utveckling. Region Jönköping läns hälso- och sjukvård är en av Sveriges bästa. Tack vare ett strategiskt arbete och goda medarbetare placeras regionen i jämförelser oftast bland de bästa landstingen och regionerna i landet. Där människor lever behövs hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, utbildning, kultur och arbeten. Företag är beroende av rätt utbildade medarbetare och en bra infrastruktur. Region Jönköpings län har ansvaret för både hälso- och sjukvård och den regionala utvecklingen - ett gyllene läge att förena hälso- och sjukvård med tillväxtinsatser, skaparkraft och entreprenörskap.

Liknande jobb

Liknande jobb