Processägare till Handelsbanken IT i Stockholm

Rekryterare
Handelsbanken
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 23 januari 2019
Stängs
den 22 februari 2019
Ref:
55AB2FB1-1FE0-459C-A00D-CF4DA4648248
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

I en tid av förändring får du här chansen att arbeta strategiskt och med processer inom Lifecycle och Capacity management.

Vill du vara med och ta Handelsbankens processarbete till nästa nivå? Som Processägare har du ansvaret att leda och driva det strategiska arbetet kring Lifecycle och Capacity management inom IT service management.

VI ERBJUDER DIG

I takt med omvärldskraven ökar, ställs högre krav på bankens arbetssätt och strukturer. Inom kort startar Handelsbanken ett arbete med processer för Lifecycle management och Capacity management- där du är ansvarig processägare.

Som Processägare kommer du att arbeta analytiskt och målorienterat med fokus på att förbättra Handelsbankens interna ITSM-processer över tid. Detta strategi- och förändringsarbetet kommer att påverka Handelsbanken på koncernnivå.

Här får du möjlighet att påverka, förändra och utvecklas inom detta område. Du får mycket kompetenta kollegor att utbyta kunskaper och erfarenheter med och tillsammans möta framtidens krav på ständig automatisering och nya regelverk.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som processägare inom Handelsbanken IT är man ansvarig för att:

  • Utforma en ändamålsenlig och effektiv process som driver fram ett standardiserat arbetssätt och som tillgodoser interna och externa regelverkskrav
  • Säkerställa att alla tekniska funktioner accepterar processen som koordineringspunkt för alla kapacitets- och prestandarelaterade frågor, oavsett teknologi.
  • Tillsammans med övriga processägare säkerställa att vi har en integrerad design av kapacitetskrav, relaterat till krav på tillgänglighet, kontinuitet och informationssäkerhet
  • Säkerställa att system- och infrastrukturägare upprättar, efterlever och rapporterar livscykelplaner samt åtgärdsplanerar avvikelser för att riskminimera produktionsstörningar.
  • Planerna också integreras med daglig hantering (som t ex patch management och underhåll) samt avvecklingar.
  • Rapporterar och presenterar nyckeltal på kapacitets- och livscykelprocesser till ledningen.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Kontoret är beläget på Gärdet, ett stenkast från T-banestationen . Du kommer att ingå i ett team om totalt 22 personer där det idag finns 5 processägare. Teamet i sig tillhör den centrala IT-organisationen och du får möjlighet att arbeta med processer som berör hela Handelsbanken.

MER OM DIG

För att trivas och vara framgångsrik i rollen som Processägare ser vi att du är pedagogisk och ansvarstagande. Därtill söker vi dig som kommer med nya idéer och kan engagera och motivera till förändring inom hela bankens organisation. Det är fördelaktigt om du tidigare har arbetat med förändringsarbete, målinriktat och på ett strukturerat sätt .

Du är van vid att arbeta med processer (ITSM) och dess implementering. Utöver det ser vi även att du har en bred förståelse för teknik, främst inom infrastruktur. Har du tidigare erfarenhet inom just Lifecycle och Capacity management är detta ett stort plus.

I rollen kommer du att ha många kontakter med hela koncernen, vilket ställer krav på god kommunikativ förmåga och goda kunskaper i både svenska och engelska.

 

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Tycker du om att ta eget ansvar? Vill du vara med och utveckla framtidens bank? Då tror vi att du kommer trivas hos oss. Handelsbanken är en fullsortimentsbank med verksamhet i fler än 20 länder och har i dag närmare 12 000 medarbetare. Handelsbankens mål är att ha bättre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker på hemmamarknaderna. Målet ska främst nås genom nöjdare kunder och lägre kostnader än konkurrenterna. Vi arbetar ständigt för att vår företagskultur med decentraliserat arbetssätt och tro på individen ska genomsyra verksamheten. Inom Handelsbanken handlar jämställdhet och mångfald om att ta tillvara hela bankens potential.

Liknande jobb

Liknande jobb