Infrastrukturarkitekt

Plats
Eskilstuna (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 24 januari 2019
Stängs
den 18 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder 
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi Infrastrukturarkitekt till IT-enheten i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

IT-enheten ansvarar för Fortifikationsverkets IT-verksamhet och är inne i ett utvecklings-och förändringsarbete som innebär en successiv övergång från en traditionell IT-drift till en tjänsteorienterad verksamhetsnära organisation. IT-verksamheten är indelad i tre funktioner: IT-drift, Systemförvaltning och IT-arkitektur och utveckling som ansvarar för utveckling och etablering av nya IT-lösningar och tjänster till verksamheten utifrån verksamhetens behov. En förutsättning för att kunna etablera nya lösningar är att vi har en stabil och säker infrastruktur och vi behöver därför förstärka inom området nätuppbyggnad och teknisk kommunikation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för design, utveckling, underhåll av fortifikationsverkets kommunikationslösningar inom infrastruktur och nät. I ansvaret ingår både området byggnadsautomation och administrativa nät. Vidare ansvarar du för upprätthållande av dokumentation, att krav från kontrollmyndigheter uppfylls, samt leverantörssamverkan inom området. Du omvandlar verksamhetens krav till tekniska lösningar, omvärldsbevaka och utvärdera tekniska lösningar samt är kravställare vid upphandling och val av tekniska lösningar inom kommunikationslösningar för infrastruktur och nät. Du leder och/eller deltar i projekt med anknytning till området. Du rapporterar till IT-chef. I tjänsten ingår resor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-, eller universitetsutbildning i System-, Datavetenskap och/eller Civilingenjör inom datateknik eller informationsteknologi, eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som relevant för befattningen. Du har minst 3-5 års praktisk erfarenhet av nätuppbyggnad och teknisk kommunikation. Goda kunskaper i Windows miljöer samt grundläggande kunskaper i Linux och Unix. Vidare har du god kunskap inom säkerhetslösningar för kommunikation inom infrastruktur och nätverk, mycket goda kunskaper om Cisco produkter samt vana att jobba i/eller med offentlig sektor.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med god till mycket god kunskap gällande kommunikationslösningar för infrastruktur och nät inom byggnadsautomationsområdet samt traditionella administrativa företagsnät. Meriterande är även erfarenhet av projektledning inom området nät och infrastruktur.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du lyhörd, noggrann, strukturerad och analytisk. Du har en god samarbetsförmåga, tar ett stort personligt ansvar för egna uppdrag samt innehar god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Enhetschef Marie Berg tfn 010-44 44 540 eller HR-specialist Sabine Andersson, tfn 010 44 44 721.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter 
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO 
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-02-18. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Liknande jobb

Liknande jobb