Systemutvecklare

Plats
Karlstad (Kommun), Värmland
Annonserat
den 24 januari 2019
Stängs
den 26 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bidra till trygghet och säkerhet i det svenska samhället? Då har du kommit rätt! Hos oss blir du en del av ett större sammanhang och en del av människors drömmar och framtid. Tillsammans säkerställer vi att rätt människor får förtroendet att på olika sätt bidra till trygghet i samhället.

 

Rekryteringsmyndigheten är i en expansiv fas och vi utökar nu vår IT-avdelning i Karlstad med två systemutvecklare. Här får du möjlighet att arbeta från ax till limpa och vara en del av hela processen från krav, systemering och utveckling till egen drift och nära samarbete med användarna.

IT-avdelningen består idag av ca 20 medarbetare som driftar och utvecklar myndighetens system och IT-infrastruktur. Till avdelningens arbete finns även ett dussintal konsulter knutna. Vi står inför en stor möjlighet att inom kort utveckla hela infrastrukturen och den värdeskapande kedjan till en modern och ledande lösning. 

Som systemutvecklare arbetar du självständigt, tillsammans med kollegor eller i projektgrupper med att utveckla och underhålla myndighetens egenutvecklade system. Det innebär att du:

  • Kommer få arbeta inom hela JEE-stacken
  • Stödjer verksamheten vid formulering av kravspecifikationer
  • Utvecklar lösningar anpassade efter verksamhetens eller uppdragsgivarens behov och krav
  • Skriva detaljerade systemspecifikationer och programmera

Vi har en kamratlig känsla och en stor lojalitet mot våra medarbetare inom hela myndigheten. Framför oss har vi spännande utmaningar och du kommer vara en viktig del för att utveckla verksamheterna inom myndigheten med hjälp av IT. Hos oss får du flexibla arbetstider och minst 28 dagars semester och upp till 35 dagar beroende av ålder. Du får möjlighet att träna på arbetstid och en friskvårdspeng. Vi har individuell lönesättning med marknadsmässiga löner.

Dina meriter och kvalifikationer          

Anställningen kräver att du har:

  • Lägst gymnasieutbildning
  • Kunskap och erfarenhet av systemutveckling
  • Kunskap och erfarenhet av programspråket Java
  • Kunskap och erfarenhet av SQL och applikations­servrar.

Det är meriterande om du har:

  • Eftergymnasial utbildning inom IT

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och tror att du är en person som trivs med att arbeta med andra. I ditt arbete är du självgående och har en strävan efter att ständigt utveckla både tekniken och arbetssätten likaväl som att skapa och utveckla relationer. Du tycker att det är viktigt med struktur och kvalitet och tar gärna initiativ för att nå önskade resultat.  

Om oss
Rekryteringsmyndigheten bidrar till att vårt land har fred och säkerhet. Vi prövar och bedömer lämpligheten hos sökande till bland annat Försvarsmakten och Polisen. Från och med den 1 juli 2017 mönstrar vi och skriver in till värnplikt. Vi redovisar också totalförsvarets personal och för register över alla svenskar som är krigsplacerade.

Jämställdhet och mångfald är en tillgång för vår arbetsplats och vi välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan!

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare men inleds med sex månaders provanställning.

Du söker anställningen via vår webbplats www.rekryteringsmyndigheten.se.

Sista ansökningsdag är den 26 februari

Vi svarar gärna på dina frågor

Vill du veta mer om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta avdelningschef Christian Söderblom. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att ringa HR-specialist Elin Ryen Mossberg. Fackliga företrädare är Ia Hedberg för Saco-S och Jesper Nyberg för OFR/S. Du når samtliga på 0771-24 40 00.

Rekryteringsmyndigheten har redan valt informationskanaler för den här rekryteringen.