Polismyndigheten

Polismyndigheten söker uppdragsledare till IT-Telekommunikation

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 januari 2019
Stängs
den 18 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tog du ledet i alla grupparbeten i skolan?Är det alltid du som koordinerar utekvällarna med polarna?Känner att du vill ha en roll där du får utrymme för egna idéer och möjlighet att forma din arbetsroll? Sök då in till tjänsten som uppdragsledare hos oss!

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 750 medarbetare och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30,000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Telekommunikationsgruppen står inför flera stora förändringar kommer att påverka polismyndighetens alla 30,000 medarbetare. Därför behöver vi förstärka vårt team med två eller fler uppdragsledare. I arbetet ingår att hantera både nuvarande och framtida behov inom området. Målet är att erbjuda en portfölj av standardprogramvaror som är gemensamma för många utvecklare och genom detta kunna standardisera delar av utvecklingen samt säkerställa att vi använder våra licenser på bästa sätt. Utveckling av polisiära system sker med många olika programvaror, därför säkerställer du att vi är rätt licenserade, avvecklar programvaror som inte längre behövs samt införskaffar nya när så beslutas.  

Du kommer att jobba i en grupp på ca 15 personer.

I din roll ingår även att livscykelhantera de programvaror som är aktiva, säkerställa att vi erbjuder effektiva programvaror samt att vi avvecklar äldre versioner.

Du kommer till exempel arbeta med

  • Att leda arbetet med att införa och implementera nya systemstöd i verksamheten och ansvara för att rätt information når rätt grupper 
  • Att koordinera och samordna mellan olika grupper på IT-avdelningen såväl som med användare ute i verksamheten vilket innebär att du kommer att ha många olika kontaktytor 
  • Dokumentation av arbetet samt upprätta rutiner och beskrivningar
  • Att genomföra workshops med andra medarbetare inom Polisen
  • Uppdrag inom upphandling och kravställning
  • Förekommande administrativa arbetsuppgifter

Kvalifikationer

Vi söker dig som

• Innehar grundläggande IT-kunskaper förvärvad genom utbildning eller arbete

• Kan uttrycka dig väl i svenska i både tal och skrift

• Har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat strukturerat

Meriterande

Det är meriterande om du har

• Relevant utbildning

• Erfarenhet av arbete som uppdragsledare eller projektledning

• Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter

• Arbetat inom telekommunikation-sektorn tidigare

Personliga egenskaper

Vi tror att du har förmåga att ta ett helhetsgrepp om arbetsuppgifterna och snabbt sätta dig in i olika sammanhang. Du gillar och drivs utav mötet med olika typer av människor och är tydlig i din kommunikation med dessa. Att arbeta i grupp är något du trivs med lika mycket som du är bekväm med att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du är nyfiken och öppen för att lära dig nya saker. Vidare har du inga problem med att ta egna initiativ och gillar att se till att saker händer och förstår att man behöver ha skinn på näsan för att kunna genomföra sina idéer. Även om du är angelägen om att driva saker framåt på ett effektivt sätt förstår du vikten av noggrannhet och struktur i ditt arbete.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Peter Sörensen, 010 563 88 89

HR-konsult: Daisy Nordin, 0730738662

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SACO-S, Kent Svärd tfn 010-56 34 211                           

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10

Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92

SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Funktion: Uppdragsledare

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: den 18 februari 2019.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se Märk din ansökan med diarienummer: A043.392/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta hr.support@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30.000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb