Projektledare inom it-infrastruktur

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 28 januari 2019
Stängs
den 28 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en driven projektledare som vill arbeta med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter som är till nytta för medborgare och företag? Vill du tillsammans med kunniga och nytänkande kollegor bidra till samhällsnytta? Tveka inte – sök tjänsten idag!

Om jobbet
Nu söker vi en projektledare/uppdragsledare till vårt team som arbetar med utveckling och förvaltning av Skatteverkets it-infrastrukturtjänstrer (IaaS). Du tillhör GITS tjänstesektion 1 på it-avdelningen i Stockholm. GITS (Gemensam it-service) arbetar med förvaltning, vidareutveckling och drift av vår moln- och tjänstebaserade it-miljö. Som projektledare och uppdragsledare inom it Infrastruktur leder du våra uppdrag och projekt till lyckade resultat. Till din hjälp har du duktiga tekniker och arkitekter. Vi levererar till Skatteverket, Valmyndigheten och Kronofogdemyndigheten.

Skatteverkets it-avdelning är en av Sveriges största, med en stor och spännande it-miljö. It-avdelningen ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets it-system. It-avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en chans att utvecklas mot ett stort antal roller inom en bred och varierad it-miljö. It-avdelningen siktar högt och når goda resultat, du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

It-avdelningen finns på sex orter i landet och består av ca 800 medarbetare.  

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • vara utvecklingsorienterad och nytänkande
  • ha god kommunikationsförmåga i tal och skrift
  • ha förmåga att planera, organisera och dokumentera
  • vara väl förtrogen med projektstyrningsmetoder och agila utvecklingsmetoder
  • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt

Du ska även ha:

  • Relevant högskoleutbildning/eftergymnasialutbildning
  • Erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet av Agila utvecklingsmetoder
  • Erfarenhet av budget/prognosarbete

Det är önskvärt att du har Kunskaper av It-infrastruktur som t.ex. servrar och lagringssystem, erfarenhet av stora komplexa it-miljöer. 

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Vi kommer att göra en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Välkommen med din ansökan!

 

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Kontaktpersoner

Per Hjälmdahl
Sektionschef
per.hjalmdahl@skatteverket.se


Jan-Inge Wiksten
jan-inge.wiksten@skatteverket.se


Jeanette Forsgren
facklig kontaktperson ST
010-572 31 99
jeanette.forsgren@skatteverket.se


Sonja Öhrbecker
Facklig kontaktperson SACO
010-5748846

 

Ansök senast 2019-02-16.

Liknande jobb

Liknande jobb