IT Säkerhetsansvarig

Rekryterare
Apoteket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 29 januari 2019
Stängs
den 25 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Apoteket IT är den centrala IT funktionen för hela Apoteket. Apoteket IT ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av Apotekets samtliga IT-system. Vi har outsourcat IT-drift och vi köper även i övrigt många tjänster och standardprodukter, både vad gäller IT och annat. IT-verksamheten består också av ett omfattande systemutvecklingsarbete samt en del systemförvaltning. Vi arbetar processorienterat och agilt och vår IT-miljö innehåller flera samhällsviktiga system. 

Din roll
Som IT-Säkerhetsansvarig ansvarar du för att planera, leda och utveckla Apotekets IT-säkerhet. Du kommer att ingå i IT-ledningsgrupp och du rapporterar till Apotekets CIO.

I rollen ingår att stödja verksamheten i IT-säkerhetsrelaterade frågor samt tillhandahålla metodstöd vid exempelvis riskanalyser, informationsklassning och kravställning. Du ansvarar för kravställning och uppföljning av IT-säkerhet mot externa leverantörer. Du kommer också att ge stöd åt förändringsinitiativ i form av att utforma IT-säkerhetsåtgärder och föreslå IT-säkerhetslösningar. Du leder Apotekets IT Säkerhetsforum. Du arbetar nära operativ IT-Säkerhet samt Apoteket säkerhetsfunktion.

Du ansvarar för att kommunicera IT-säkerhet till ledning och styrelse och för att informera om och utbilda i IT- och informationssäkerhet. Rollen innebär även att du genomför omvärldsanalyser och bevakar relevanta lagstiftningsförändringar.

Din profil
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom systemvetenskap, datavetenskap eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har minst 10 års praktisk erfarenhet av IT-säkerhetsarbete. Du ska ha kunskap och erfarenhet inom applikationsutveckling, applikationsförvaltning samt arbetat med kravställning på IT-säkerhetsområdet. Du har också erfarenhet av upphandlingar, kravställning på leverantörer, outsourcing och riskhantering. Du ska även ha kunskap om gällande lagar och regelverk inom informationssäkerhet. Du har mycket god förmåga att tala och skriva på både svenska och engelska.

Kunskap om IAM (Identity Access Management), PKI (Public Key Infrastructures) och PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) är meriterande. Du bör ha erfarenhet av IT-infrastruktur och nätverk, kontinuitetsplanering och projektledning. Vi ser gärna att du har någon certifiering inom informationssäkerhetsområdet, exempelvis CISSP, CISM eller motsvarande.

Som person är du strukturerad, positiv, initiativtagande samt mål- och resultatorienterad. Du är drivande, pragmatiskt, har god samarbetsförmåga samt är van och bra på att presentera och kommunicera både med tekniska specialister och med personer utan teknikkunskap.

Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter i en mycket dynamisk miljö som få kan matcha. Just nu är IT verksamheten och IT-stödet inom Apoteket inne i en mycket stor förändring. Många av våra olika stödsystem är föremål för översyn, modernisering eller utbyte till nytt IT-stöd. Samtidigt bryter vi ny mark och skapar nya spännande kunderbjudanden som förändrar sättet som man sett och upplevt apoteksbranschen. Här får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev inklusive relevanta intyg senast den 2019-02-25. Ansök via länken.

Vad vi erbjuder dig
Som medarbetare i Apoteket har du möjlighet till ett mycket förmånligt friskvårdsbidrag per år och personalrabatter på Apotekets egenvårdsortiment men du har också hundratals rabatter på resor, tjänster och produkter via vår förmånsportal. Vidare har du möjlighet att söka stipendier för personlig utveckling till Apotekets personalstiftelse. Är du konstintresserad kan du köpa andelar i Apotekets konstförening och delta i de årliga utlottningarna av konst. Apoteket erbjuder våra medarbetare kontinuerlig och omfattande kompetensutveckling via vår egen utbildningsenhet som erbjuder ett hundratal e-utbildningar samt olika nätverksträffar.

Om Apoteket AB
Vi gör det enklare att må bra!
Apoteket är Sveriges ledande apotekskedja med 393 apotek och 3200 anställda. Vi erbjuder ett brett sortiment av varor och tjänster inom läkemedel och hälsa till privatpersoner, företag och producenter inom vård och hälsa. Ett liv i hälsa är en vision som leder oss att skapa värde för kunder, medarbetare och för samhället i stort. De produkter och tjänster som vi erbjuder bidrar till ett hållbart samhälle genom att visa omtanke för människan och miljön. Vår ambition är att vara ett värdeskapande företag som tar hänsyn till mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och etiska frågor i hela värdekedjan. 

 

 

Kontaktpersoner

Felipe Castillo
IT Säkerhet
010-44755735
felipe.castillo@apoteket.se

Liknande jobb

Liknande jobb