Informationssäkerhetspecialist

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 30 januari 2019
Stängs
den 17 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ser du att informationssäkerhet är en framgångsfaktor för att säkerställa digitaliseringens möjligheter i området framtidens hälso- och sjukvård? 
Har du förmåga att få människor med dig? Gillar du att arbeta i en utmanande miljö? Då är du den vi söker!

Arbetsuppgifter 

Vi söker dig som vill arbeta med operativt stöd avseende informationssäkerhet för Hälso- och sjukvårdsförvaltningen (HSF). Rollen innebär att du tillsammans med vår informationssäkerhetssamordnare/strateg ska utveckla och stödja vårt informationssäkerhetsarbete. 

Dina arbetsuppgifter kommer omfatta att driva och vara aktiv i arbetet med verksamhetsskyddet inklusive viss handläggning av informationssäkerhetsfrågor för förvaltningen. Som risksamordnare inom informationssäkerhet kommer du tillsammans med andra funktioner inom HSF bl.a. att medverka i arbetet med en förbättrad riskhantering, kontinuitetsplanering och incidenthantering. Du kommer även att delta i att utarbeta, förvalta, revidera och kvalitetssäkra styrdokument för "Ledningssystem informationssäkerhet" (LIS) i förvaltningen. 

Utöver detta kommer du att arbeta med och vara metodstöd för att vidmakthålla och höja informationssäkerhetsmedvetandet inom förvaltningen samt arbeta med både interna och externa nätverk. Du kommer också att ge råd och information till chefer, projektledning och förvaltningsledare/systemförvaltare.  

Kvalifikationer 

Vi söker dig som: 

•har relevant utbildning med inriktning mot informationssäkerhet eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig

•har kännedom om och förståelse för standarder och regelverk inom informationssäkerhetsområdet (ex ISO/IEC 27000-serien) samt hur de effektivt omsätts i praktiken i ledningssystem och verksamhetsprocesser

•är uppdaterad på de lagkrav som reglerar informationshantering

•god kännedom om verksamhets- och IT-styrning och verksamhetsutveckling 

•har god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt på svenska språket

•är van att hålla workshops för informationsklassificering och riskanalyser

Det är meriterande om du har erfarenhet av offentlig sektor.  

Anställningen är säkerhetsklassad och prövning inför anställning kommer att ske i enlighet med gällande säkerhetslagstiftning. 

Personliga egenskaper

Du är öppen, utåtriktad och lyhörd samt har en vilja att skapa förutsättningar för ett gott samarbete såväl inom din enhet som med övriga intressenter. Du är en ansvarstagande och självgående person med god förmåga att sätta dig in i andras behov och frågeställningar samt att du på ett metodiskt sätt kan beskriva dessa. 

Det är också viktigt att du är öppen för förändring då verksamheten du kommer att vara verksam i kommer att fortsätta utvecklas. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/


Kontakt
Carina Landberg 
Enhetschef

contacticon phone 08-12318609

contacticon mobile 070-0021911

Melisa Flodman 
Informationssäkerhetstrateg

contacticon phone 08-123 131 14

Fackliga representanter
Linnea Pettersson, SACO, tel. 08-123 131 42
Vårdförbundet Birgitta Cornelius, 08-123 186 12
Vision, Heléne Söderholm, 08-123 140 54

Liknande jobb

Liknande jobb