FRA

Driven Systemadministratör med Windowskompetens till FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 31 januari 2019
Stängs
den 17 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven problemlösare för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till egen utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för drift, underhåll och förvaltning av produktionssystem och IT-infrastruktur på Windowsplattformen. I arbetet ingår bland annat att övervaka, felsöka och administrera servrar samt anpassning av system i Windowsmiljö. Uppdraget är självständigt, men alltid i nära samarbete och med stöd från kollegor i gruppen. Vi samarbetar med närliggande enheter som bland annat arbetar med att utveckla IT-infrastrukturen. Resor kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Du har en utbildning med IT-inriktning eller förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har minst tre års erfarenhet av arbete med serveradministration i Windowsmiljö där du har arbetat med anpassning, migrering och integration mellan system. Du har god kunskap om IT-säkerhet, MS Active Directory och MS-SQL.

Det är en fördel om du har erfarenhet av virtualisering, Powershell, PKI, Microsoft System Center, serverhårdvara och kunskap om lagringssystem. För tjänsten krävs att du har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är tillmötesgående och har lätt för att samarbeta och gärna stöttar andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål. Du har en förmåga att självständigt ta initiativ när du ser problem som behöver åtgärdas och kan med din sakkunnighet hitta lösningar på dessa. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har ett positivt, förtroendeskapande förhållningssätt till arbetsuppgifter och kollegor. Du är strukturerad och kan sätta upp realitiska tidsramar samt arbetar på tills resultat är uppnådda. Vi ser också att du har förmågan att anpassa dig till förändrade omständigheter och behåller lugnet i stressade situationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemadministratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Daniel Friberg på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-02-17.

Liknande jobb

Liknande jobb