Avdelningschef IT Infrastruktur och drift till Region Stockholm

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 31 januari 2019
Stängs
den 19 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vårt uppdrag från regionstyrelsen är att bedriva kostnadseffektiv IT-verksamhet för att leverera verksamhetsstödjande IT-lösningar till våra kunder, främst inom det regiondrivna hälso- och sjukvårdsområdet. Genom att kombinera verksamhets- och IT-kompetens erbjuder vi effektiva och stabila IT-lösningar som hjälper våra kunder att nå sina mål. "Vi är med och realiserar framtidsplanen för hälso- och sjukvården i Region Stockholm."

Fram till 2020 beräknas befolkningen i Region Stockholm öka med 350 000 personer. För att möta framtidens vårdbehov genomför Region Stockholm just nu en av de största satsningarna någonsin inom hälso- och sjukvården. En satsning på totalt 42 miljarder kronor ska resultera i mer vård, bättre lokaler och nya arbetsmetoder. För att kunna erbjuda en vård som uppfyller invånarnas förväntningar och framtidens vårdbehov har regionen tagit fram en Framtidsplan för hälso- och sjukvården som nu genomförs.  

IT spelar en viktig roll i arbetet med realiseringen av framtidsplanen för hälso- och sjukvården genom att föreslå och bygga IT-infrastruktur och IT-lösningar så att våra kunder klarar av framtidens vårdkrav.  

Vad ska du göra?
Som chef för avdelningen Infrastruktur och drift har du det övergripande ansvaret för avdelningens verksamhet och leveranser. Du förväntas driva, utveckla och samordna verksamheten i nära dialog med övriga avdelningschefer inom organisationen såväl operativt (daglig drift) som strategiskt (tjänsteutveckling) och med fokus på värdet för Region Stockholm. I rollen blir du ansvarig för att leverera stora delar av det dagliga IT-stödet med hjälp av såväl egna resurser som tredjepartsleverantörer.  

Att leda dina medarbetare mot gemensamma mål och kontinuerligt följa upp insatser och åtgärder är en viktig del i ditt arbete. Du har personal- och budgetansvar för organisationens verksamhet som innefattar både drift och förvaltning av i huvudsak kommunikations- och lagringstjänster. Avdelningen består av fyra enheter. I rollen som avdelningschef är du en aktiv del av IT-organisationens ledningsgrupp och rapporterar till chefen för IT inom Region Stockholm.  


Din bakgrund och dina erfarenheter?

• Relevant akademisk examen (inom teknik och/eller ekonomi)  

• Minst fem års ledarerfarenhet från storskaliga IT-organisationer och framförallt inom infrastrukturleverans  

• Erfarenhet att jobba med budget och tar stort ekonomiskt ansvar  

• Kunskap och erfarenhet av att ha arbetat i en ITIL baserad verksamhet  

• Kommunicerar obehindrat på engelska i tal och skrift  

• Van att jobba i stora och komplexa organisationer  

• Erfarenhet av olika organisationsupplägg som traditionella team, agila team, egenproducerade liksom köpta IT-lösningar  

• Stor erfarenhet av Product Management (Tjänstelivscykelns alla aspekter)  

• Van att jobba med systematiskt arbetsmiljöarbete  

• Aktivt arbetande med utveckling av organisation och dess ingående individer  
 

Vem är du?

• Tydligt och förtroendeingivande ledarskap med god kommunikationsförmåga  

• Affärsmässigt förhållningssätt  

• Stort ansvarstagande för ditt leveransområde och för hela organisationens  

• Drivande för ett tvärfunktionellt arbete  

• Resultat- och målfokuserad  

• En driven förändringsledare, vilket krävs för att utmana status quo och skapa ett klimat som främjar ständiga förbättringar och ”best practice”  

• En visionär ledare som omsätter vision till plan och leverans med kunden i fokus  
 

Intervjuer kan komma ske löpande under ansökningstiden.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Kontakt
Ulf de Wahl 
Tf Avdelningschef Infrastruktur och drift

contacticon phone 08-12318003

Mikael Åhlqvist 
Chef SF IT

contacticon mobile 072-468 95 52

Fackliga representanter
SACO: Mona Ternelius
08-123 178 30

Vision: Anne-Lie Vestlund
08-123 142 80

Referensnummer
160439

Liknande jobb

Liknande jobb