Polismyndigheten

Polismyndigheten söker en teknikspecialist till Specialistverksamheten

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 februari 2019
Stängs
den 15 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten har nyligen etablerat en helt ny sektion som erbjuder IT-stöd till specialistverksamheter inom Polisen. Verksamhetens arbete är brett och omfattar såväl utveckling som drift av de olika IT-miljöer som specialistverksamheterna inom myndigheten behöver. Det handlar om såväl befintliga IT-stöd som utveckling av nya.

Som teknikspecialist i gruppen för operativa ledningssystem arbetar du i ett agilt team där vi skapar de förutsättningar som behövs för att kunna säkerställa kvalitativa leveranser. Vi brinner för våra leveranser och fokuserar på slutanvändarens upplevelse. Vi har en frihet att bestämma vår vardag och arbetssätt, och dialog med verksamheten sker nästan uteslutande genom direktkontakt med poliser.

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens IT-avdelning har ca 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som teknikspecialist förväntas du kunna arbeta med:
Som teknikspecialist hos oss på sektionen Specialistverksamhet får du bl.a. vara med och designa och implementera ny infrastruktur till våra it-stöd. Det är viktigt att it-stöden har sin utgångspunkt i it-säkerhet och kan hantera information med olika skyddsnivåer. Det är också viktigt med kvaliteten på lösningen och att du som teknikspecialist ser till att faktorer som prestanda, förvaltning och skalbarhet hålls på tillräcklig hög nivå. Vi står inför ett arbete med att ersätta och komplettera befintliga system med nya lösningar. Det kan komma att handlar om både egenutveckling och inköpta produkter.

Som teknikspecialist ska du känna till de riktlinjer, standards, förmågor och tekniker vi arbetar med inom polisen. Du tar fram realiserbara lösningsförslag där befintliga tekniker och förmågor används och föreslår nya där så behövs och som kan användas ur ett långsiktigt perspektiv. Vid behov av en ny lösning är det viktigt att lösningen är anpassningsbar mot andra system och ramverk.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen med IT-inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt
• Erfarenhet av att samordna och strukturera uppdrag
• God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift
• Erfarenhet av Windows server och Active Directory.
• Erfarenhet av stora komplexa it-miljöer.

Meriterande
Det är meriterande om du har:
• God erfarenhet och kunskap av informationssäkerhet och it-säkerhet för att kunna föreslå säkerhetshöjande åtgärder
• Har erfarenhet av att arbeta på ett större företag eller myndighet
• Erfarenhet av flera olika områden så som virtualisering, (autentisering, härdning, krypteringslösningar
• Är du dessutom väl insatt i olika regelverk så som ISO 27000, GDPR och har någon relevant certifiering inom informationssäkerhetsområdet är det ett plus.
• Erfarenhet av Webbservrar (Tomcat, IIS) och databaser (MSSQL)
• Erfarenhet av integrationer mellan olika system

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef, Petra Ståhlberg, tfn 010-563 68 81

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Anställningen
Arbetsort: Stationeringsort Stockholm, Kungsholmen  
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid 
Arbetstid: Dagtid, förtroendearbetstid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 15 februari 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A051.566/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:
Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Elin Melkersson, Elin.Melkersson@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten. Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.
De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb