Polismyndigheten

Polismyndigheten söker Teknikspecialist till IT-säkerhet

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 4 februari 2019
Stängs
den 25 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och  modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Enheten för IT-säkerhet ansvarar för myndighetens it- och informationssäkerhet. Enhetenansvarar bl.a. för att utreda säkerhetsincidenter och säkerhetsbrister, besluta om vad som ska säkerhetsövervakas, samt att utveckla Polisens behörighetshantering.

Arbetsbeskrivning

Gruppen Loggning och behörighet har en central roll inom Polisens IT och behöver nu förstärka teamet med en produktspecialist. I rollen kommer du att få ett stort ansvar med en varierad och spännande arbetstillvaro. Vi utvecklar produkter för Polisens behörighetshantering, IAM (Identity and Access Management) och ansvarar för Polisens centrala säkerhetslogg.

Polismyndighetens IT-organisation är stor vilket ställer höga krav på förmågan att samarbeta med andra. Du kommer vara en del av ett team med utvecklare, testledare och kravanalytiker som arbetar agilt och löpande levererar nytta för verksamheten. Vi är ett självorganiserande team med stora möjligheter att påverka vårt arbetssätt och vår vardag.

I rollen som produktspecialist kommer du att ansvara för och vara en drivande kraft inom ditt ansvarsområde, i samarbete med dina kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som produktspecialist inom gruppen Loggning och behörighet förväntas hög säkerhetsmedvetenhet. Du kommer att arbeta med: 

 • Planering, implementering och införande av ny funktionalitet och nya systemanslutningar i vårt behörighetssystem
 • Löpande förbättringsarbete av funktioner i behörighetshanteringen
 • Samordning och stöd till andra grupper inom myndigheten
 • Dokumentation av arbetet samt upprätta rutiner och beskrivningar
 • Omvärldsbevakning av IAM-området

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • Har relevant eftergymnasial utbildning inom IT. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Har erfarenhet inom drift, utveckling eller förvaltning av IT-miljöer med fokus på säkerhet
 • Har erfarenhet av behörighetshantering

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av att jobba agilt
 • Erfarenhet av arbete med service eller support
 • Grundläggande programmeringskunskaper
 • Goda kunskaper i Excel

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper är ofta lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för IT-säkerhet.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Malin Isaksson, 010-5635652

HR-konsult: Daisy Nordin, 0730738662

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SACO-S, Kent Svärd tfn 010-56 34 211                

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10

Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92

SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-561 66 

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: den 25e februari 2019.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta hr.support@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten

Sista ansökningsdag är den 25 februari 2019

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb