Scania

Systemutvecklare - simuleringsmiljö för autonoma fordon och intelligenta ledningssystem

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje (Stad), Stockholm
Annonserat
den 5 februari 2019
Stängs
den 15 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du intresserad av att förändra transportindustrin i grunden och skapa ett mer hållbart samhälle? Är du en av de som tror att autonoma fordon kommer förändra världen? Är du intresserad av simulering och att jobba med hur vi kan använda det för att testa nytt och lära oss nya saker?

Scania är mitt i transformeringen från klassisk fordonstillverkare till en leverantör av hållbara transportsystem, där autonoma fordon och intelligenta ledningssystem är två grundpelare. Då hela teknikområdet är så pass nytt så spelar bra simuleringsmiljöer en ytterst viktig roll i den här utvecklingen.

Vi på avdelningen för intelligenta transportsystem på Scania söker nu en utvecklare som ska jobba med simulering i olika former, både utveckling av våra egna system och tillsammans med interna och externa partners. Vår vision är att ha en fullödig simuleringsmiljö för autonoma fordon där vi kan interagera med och testa olika scenarion på såväl strategisk nivå som på operationell nivå tillsammans med framtida kunder. Vi vill gärna att du ska vara med och bygga upp denna framtid.

Vi träffar gärna dig hos oss i våra nya, trevliga lokaler i Södertälje hamn och berättar mer om arbetet specifikt och Scania generellt.

Gör oss sällskap i vår resan mot ett hållbart samhälle och framtidens transportsystem!

Din profil

Du är civilingenjör, systemvetare eller har motsvarande arbetslivserfarenhet inom området.

Som person är du nyfiken och intresserad av att lösa komplexa frågeställningar. Du gillar att jobba i team och att skapa saker som verkligen är användbara! Vi tror att du har jobbat några år med IT och har erfarenhet av komplexa systemlösningar. Du är kunning i microservice arkitektur och har du jobbat i AWS är det meriterande.

Vi erbjuder

Scania erbjuder en arbetsplats med stort fokus på individen och med goda karriärmöjligheter. Du är med och formar framtiden och får dessutom vara med och påverka hur vi tar oss dit. Vi erbjuder även  förmåner som personalbil, bonus, tjänstepension, flexibla arbetstider och en hälsosam balans med mellan jobb och privatliv.

Ytterligare information

Kontakta Nils Carlsson, 08-553 519 06 (gruppchef ECIB Autonomous Vehicle Backend).

 

Om jobbet

  • Title: Systemutvecklare - simuleringsmiljö för autonoma fordon och intelligenta ledningssystem
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-02-15
  • Job Id: 20181862

Om Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb