Polismyndigheten

Kravanalytiker till polisens brottsutredande IT-system

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 6 februari 2019
Stängs
den 26 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag  dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vår uppgift på den brottsutredande sektionen av IT-system är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer. Detta gör vi för att säkerställa att Polisens brottsutredande verksamhet har bästa tänkbara IT-system, och kan upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet. För att lyckas med detta arbetar vi i nära samverkan med den polisiära verksamheten samt arbetar aktivt för att ligga långt fram när det gäller utveckling av nya spännande tekniska lösningar.

Vill du vara med och bidra till en effektiv Polis med extra fokus på Polisens brottsutredande verksamhet? Då har vi en tjänst som Du bör söka!

Arbetsbeskrivning

Som kravanalytiker hos oss ingår du i ett agilt utvecklingsteam. Genom din goda förmåga att analysera och kommunicera krav till ditt team bidrar du till att det vi utvecklar skapar så mycket värde som möjligt till verksamheten. Sektionen för utrednings- ,lagförings och forensiska system utvecklar och underhåller de IT-system som stödjer polisens utredningsverksamhet och kringliggande processer. Våra system utgör de viktigaste verktygen för polisens förmåga att utreda brott.

Du kommer att arbeta med att analysera verksamhetens behov och ta fram krav och kravdokumentation och sedan arbeta med ditt team för att leverera de förändringar som ger mest värde. Det är viktigt att du har en god förståelse för hur polisen arbetar och du kommer att få tid till studiebesök och verksamhetspraktik för att bygga upp kunskap om hur verksamheten fungerar.

För tillfället arbetar vi med att:

 • Göra våra utredningssystem tillgängliga på polisens mobiltelefoner
 • Digitalisera ordningsböter (i syfte att ersätta dagens blanketter med en nyutvecklad app)
 • Nyutveckla system för hantering av hittegods, stöldgods och beslag
 • Utveckla ett nytt system för att hantera böter från av domar och strafförelägganden
 • Förbättra användarupplevelsen i systemen tillsammans med våra UX-designers

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Examen inom IT eller annan relevant högskoleutbildning, eller utbildning av motsvarande slag. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Minst 3 års erfarenhet som kravanalytiker
 • Erfarenhet av att ansvara för kravarbete vid agil systemutveckling
 • Erfarenhet av att arbeta med olika former av kravdokumentation

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har: 

 • Kunskaper i användbarhets- och interaktionsdesign
 • Erfarenhet av process- och begreppsmodellering
 • Erfarenhet av informationsmodellering
 • Erfarenheter av att arbeta användarcentrerat
 • Erfarenhet av att administrera kravdokument

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en engagerad och erfaren kravanalytiker med god förmåga att översätta verksamhetens behov till funktionella lösningar. Du är villig att ta stort ansvar och är van att leda workshops och identifiera verksamhetens behov till funktionella systemlösningar.

Som person du är positiv och utåtriktad och trivs med att leda kravarbete i en komplex miljö med många olika kravställare där arbetsuppgifter och förutsättningar inte alltid är helt klarlagda. Du har en förmåga att fokusera på det väsentliga och kan lyfta blicken för att se helheten.

Vi ser vidare att du är en person med en god kommunikationsförmåga och är lyhörd och kan anpassa din kommunikation beroende på kontext. Samt att du har förmåga att vara strukturerad, pedagogisk och lösningsorienterad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef, Kim Björk, tfn 010-56 416 31

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92, Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den: 26 februari 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb