Oracle Databasadministratör

Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 6 februari 2019
Stängs
den 24 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverket verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.
Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.

Beskrivning av enhet/verksamhet
IT-verksamheten drivs utifrån en helhetssyn för att stödja genomförandet av Läkemedelsverkets uppdrag, övergripande mål och strategier samt för att stödja verksamhetens ambitioner rörande myndighetssamverkan och gemensamma initiativ, nationellt och internationellt. Just nu befinner vi oss i ett spännande utvecklingsarbete med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet, där nya tekniska plattformar ersätter de gamla.

IT-enheten är indelad i tre grupper: IT Drift och Support, IT Utveckling och Verksamhetsstöd. Gruppen IT Drift och Support består av 22 personer som ansvarar för intern support till Läkemedelsverkets användare, drift av nätverk, lagrings och serverplattformen samt IT-infrastrukturkomponenter som databaser, integrationsplattformar, e-post, videokonferens, telefoni, programvarudistribution och utskriftslösning. Läkemedelsverket förvaltar IT-infrastrukturen och övriga verksamhetssystem enligt Pm3.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av drift och underhåll av Oracle- och MS SQL-serverdatabaser innefattande patchning, övervakning, installation, uppgradering och avveckling med syfte att ha en optimerad miljö anpassad efter Läkemedelsverkets behov. Du hanterar backup mha rman och IBM Spectrum Protect (TSM) och tillsammans med resten av gruppen drift av de servrar som databaserna körs på (Oracle Solaris och Microsoft Server). Du kommer också att vara med i det långsiktiga förvaltnings- och utvecklingsarbetet med infrastrukturen, samt stötta Läkemedelsverkets utvecklare med att läsa in kod i produktion, optimera databaser och sökningar, uppdatera utvecklings och testmiljöer med produktionsinformation genom skriptning i t.ex. PL/SQL, SQL+, SQL, bash och andra shellskript samt MS Power Shell.

Utbildning och erfarenhet
Du ska ha en eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet samt:

  • Goda kunskaper och minst 3 års erfarenhet av Oracle databasadministration
  • Goda kunskaper i SQL (PL/SQL, SQL+) och enklare skriptprogrammering
  • Kunskap och erfarenhet av att drifta Oracle databaser på Linux/Unix/Solaris

Meriterande

  • Erfarenhet av Microsoft SQL-server
  • Drift av Windows Server operativ
  • Arbetat i en större verksamhet (gärna offentlig)

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en nyfiken, engagerad och ödmjuk person med samarbetsförmåga samt har ett flexibelt förhållningssätt till dina kollegor och arbetsuppgifter. Du är prestigelös, delar gärna med dig av din kunskap och bidrar aktivt till verksamhetens utvecklings- och förbättringsarbete. Du är kvalitetsmedveten, gillar bra struktur och kan dokumentera samt har en förmåga att driva arbetet framåt på egen hand och tillsammans med dina kollegor i teamet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2019-02-24
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Snarast
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2019-009520

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta IT Drift och Support chef Bo Sarling. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se
 
Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. 

Liknande jobb

Liknande jobb