Utvecklare Business Intelligence (2 st)

Rekryterare
Tillväxtverket
Plats
Östersund (Kommun), Jämtland
Annonserat
den 6 februari 2019
Stängs
den 24 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tillväxtverket är en av Sveriges modernaste myndigheter som ligger i framkant inom arbetssätt och användning av digital teknik. Vi utvecklar nu framtidens dataplattform och söker två vassa utvecklare till vårt kontor i Östersund.  

Om tjänsten

Utvecklingen pekar på allt starkare efterfrågan på regionala analyser, kunskaper och strategiska samarbeten. Vi ser också helt nya möjligheter att utveckla dataunderlag för mer djupgående analyser och det finns ett stort behov av utvecklade och mer användbara utvärderingar. Det här innebär möjligheter för Tillväxtverket att stärka och utveckla vår roll som kunskapsmyndighet. Därför ska Tillväxtverket stärka vår förmåga till analys och utvärdering och att bygga ett datalager för analys, baserat på bland annat all data i vårt verksamhetssystem Nyps.

För Tillväxtverket kommer detta datalager på sikt utgöra källan för all uppföljningsdata som ska sammanställas såväl internt som externt. Genom gemensamma definitioner och tydliga import-/exportmetoder kan vi på så sätt garantera att all information som används, tex för beslutstöd, rapportering och som källa till öppna data är kvalitetssäkrad och enhetlig.

Idag används Oracle Warehouse Builder som ETL verktyg och Dimensional Insight Diver som presentationsverktyg för analys. Vidare används BI verktyget Actuate BIRT för att ta ut realtidsrapporter ur Tillväxtverkets verksamhetssystem Nyps, som även till viss del är applikationsintegrerad. Verksamhetssystemet Nyps som är ett ärendehanteringssystem för Tillväxtverket samt ytterligare 38 organisationer som kommer vara basen för datalagret.

I rollen som Utvecklare Business Intelligence ingår att tillsammans med teamet Utdata analys bygga upp ett datalager för Tillväxtverket. Där ingår att vidareutveckla dagens ETL-steg och presentationsgränssnitt tillsammans med olika rapportuttag från Tillväxtverkets olika system, samt statistiska underlag utifrån detta. Visst arbete som DBA inom Oracle-området ingår också i tjänsten.

Du kommer att tillhöra IT-enheten och gruppen IT-utveckling som består av ett 10-tal medarbetare i Stockholm och Östersund. Din tjänstgöringsort är Östersund, men resor till Stockholm kan förekomma.

Vi söker dig som har:

 • Utbildning från högskola/universitet inom system/datavetenskap, eller annan utbildning som Tillväxtverket bedömer som relevant
 • Minst 2 års erfarenhet av arbete i SQL och databasmiljöer
 • Minst 1 års erfarenhet av arbete med Business Intelligence
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska i skrift

Erfarenhet av följande är meriterande:

 • Oracle Warehouse Builder och/eller Oracle Data Integrator
 • Rapportframställning, t ex Crystal Report, Qlickview eller liknande
 • ETL-stegen i datawarehousing enligt Kimball med dimensionsmodellering
 • HTML5, Actuate Birt, Dimensional Insight Diver
 • Linux och Shell-skriptning
 • Oracle, PL/SQL
 • Agilt arbete i Scrum-team

Vi söker dig som är analytisk, handlingskraftig, strukturerad och som har en mycket god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag

Anställningen är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 24 februari 2019.

Mer information och kontakt

Välkommen att kontakta gruppchefchef Daniel Fornstedt 08-681 94 30. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Mari Hammarbäck, 08-681 91 64. Fackliga företrädare är Imber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Robert Berggren, ST, tfn 08-681 92 37. 

Vi sitter centralt i Östersund i moderna lokaler där du dagligen väljer plats utifrån dina arbetsuppgifter. Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor. 

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från försäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb