Förvaltningsledare – Ärendehantering och digitalt bevarande

Rekryterare
Socialstyrelsen
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 6 februari 2019
Stängs
den 4 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en utvecklingsinriktad förvaltningsledare som vill förvalta objektet Ärendehantering och digitalt bevarande där produkten Public 360 från Tieto används? Då tycker vi du ska söka denna tjänst.    

Produkten har anpassats till vara ett effektivt verksamhetsstöd främst för hanteringen av ansökningar om behörighet för hälso-och sjukvårdspersonal, ansökningar om statsbidrag samt för beställningar av hälso- och sjukvårdsdata. Ytterligare vidareutveckling och integrationer av ärendehanteringssystemet kommer att göras för att möta Social-styrelsens fortsatta digitala transformation. Under 2019 ska ett systemstöd för digitalt bevarande driftsättas och överlämnas till förvaltning.

Objektet är etablerat enligt förvaltningsmodellen pm3. Förvaltningsledare verksamhet har ansvar för att tillsammans med förvaltningsledare it, objektägare samt sakverksamhet driva förvaltnings- och utvecklingsfrågor rörande myndighetens systemstöd för dokument- och ärendehantering samt digitalt bevarande. Ansvaret innebär framtagning av årlig förvaltningsplan samt underlag för vidareutveckling, styrning av leverantör samt löpande hantering av förvaltningsobjektet. Myndigheten samarbetar med Tieto som under de kommande fyra år ska hantera vidareutveckling, applikationsförvaltning och användarutbildning motsvarande cirka 4 000 – 5 000 timmar per år.

Som förvaltningsledare kommer du att arbeta i en projektledande roll. Du kommer att omsätta verksamhetens behov och krav till it-lösningar. Du kommer även att säkerställa att systemstödet ger en hög service- och kvalitetsnivå och ansvara för att förvaltningsplanen genomförs. I arbetsuppgifterna ingår även att arbeta med ständiga förbättringar av förvaltningsprocessen.

Vi söker dig som har 
• akademisk examen eller kunskap/utbildning vi bedömer som likvärdig.
• minst 5 års erfarenhet av systemförvaltning
• dokumenterad erfarenhet av projektledning
• erfarenhet av leverantörsstyrning
• goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och förmåga att kommunicera med verksamhet och omsätta behov till it-lösningar

Vi söker dig som är målinriktad, strukturerad, analytisk och har förmåga att se till helheten. För att trivas i rollen som förvaltningsledare är det viktigt att du är lösningsorienterad, noggrann, lyhörd, tar initiativ och har lätt för att samarbeta. 

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har 
• utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande 
• erfarenhet av arbete inom statlig/offentlig förvaltning
• utbildning i pm3 förvaltningsmodell
• erfarenhet av Public360 eller liknande ärendehanteringssystem
• erfarenhet av system för digitalt bevarande
• erfarenhet av JIRA, Confluence, Sharepoint

Anställningsinformation
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning kan fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Välkommen med din ansökan senast den 4 mars 2019. I ditt personliga brev ber vi dig beskriva dina erfarenheter som matchar den bakgrund och kompetens vi efterfrågar.  Ange diarienummer 2.6.1-33826/2018.

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder dessutom bra villkor för bland annat friskvård, flexibel arbetstid, semester och pension.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Elisabeth Ljungberg 075-247 31 96 . Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalspecialist Sofia Linden Falkenlöv 075-247 33 52. Fackliga företrädare är Rose-Marie Nylander för SACO, Åsa-Britt Edoff för ST samt Magnus Göransson för Vårdförbundet. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.

God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor.

Liknande jobb

Liknande jobb