IT-SÄKERHETSSPECIALIST

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping (Kommun), Uppsala
Annonserat
den 7 februari 2019
Stängs
den 10 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Enheten
IT-försvarsförbandet (ITF) är en del av Försvarsmaktens telekommunikations – och informationssystemförband (FMTIS). 
ITF är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Utveckling och genomförande av dator- och nätverksoperationer för att skydda och utveckla IT-säkerheten i Försvarsmaktens ledningssystem. Arbetet innebär deltagande i utvecklingsprojekt och vidareutveckling av egen funktion. Personlig utbildning och kompetensutveckling ges stort utrymme eftersom arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring.  

Kvalifikationer:
Akademisk utbildning med en relevant inriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt. Goda kunskaper och erfarenhet av Unix-dialekter och Windows med operativsystemnära mjukvaruutveckling. God förståelse för datornätverk, deras uppbyggnad och ingående komponenter. Erfarenhet inom informationssäkerhetsområdet. 
• Interpreterande språk såsom Python, Perl, Bash eller PHP.
• Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande: 
• Förmåga och erfarenhet av att analysera skadlig kod.
• Kunskap om Försvarsmaktens organisation och arbetssätt.

Personliga egenskaper:
Som person är du utvecklingsorienterad och driven. Du har en hög intigritet och en förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbeta i grupp. Du känner dig trygg inom ditt funktionsområde och upplever att du är en god kommunikatör inom nämnd inriktning. Du är van att arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter som löses under tidspress. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.  

Övrigt:
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Placeringsort: Enköping.
Tillträde enligt ök.
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: 
Jonas Eriksson, tfn 0171-49 24 53.

Fackliga företrädare: 
SACO Mika Laitanen, 
OFR/O Hans Skoog, 
OFR/S Martin Sparr, 
SEKO Ola Markgren,
Samtliga nås via växeln 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast den 10 mars 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Ansökan ska skickas till: rekrytering-itf@mil.se , ange referens ”1901” på din ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb