Upphandlare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 11 februari 2019
Stängs
den 8 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du ett brinnande intresse för upphandling och goda kunskaper om lagar och förordningar inom ramen för offentlig upphandling? Säkerhetspolisens upphandlingsgrupp växer och vi söker nu engagerade medarbetare som brinner för anskaffning och vill vara en del på denna resa.

Referensnummer: 2019-2629
Sista ansökningsdag: 2019-03-08
Placering: Stockholm

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag
Som upphandlare på Säkerhetspolisen leder och driver du hela upphandlingsprocessen från inledande behovsanalys till upprättande av avtal. Du utreder inköpsbehoven som verksamheten har och bedömer därefter lämpligt anskaffningsförfarande.

Vidare företräder du myndigheten i avtalsförhandlingar, ibland i nära samarbete med andra myndigheter och stödjer och rådgör myndigheten i upphandlingsfrågor. Du genomför kvalificerade förnyade konkurrensutsättningar och kommer även vara delaktig i att genomföra utbildningsinsatser inom området.

Tjänsten är placerad på ekonomienheten där du kommer att ingå en den grupp som arbetar med upphandlingsfrågor. Du har också ett nära samarbete med enheten i övrigt, främst avseende inköpsprocessen men även andra delar av organisationen som har behov av inköp av varor och tjänster.

Ekonomi är en del av avdelningen för verksamhetsstöd bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

Din kompetens
För att arbeta som upphandlare hos oss behöver du ha:

  • Akademisk examen med inriktning mot juridik, förvaltning eller ekonomi alternativt annan relevant utbildning på eftergymnasial nivå
  • Erfarenhet av upphandlingsarbete inom lagen om offentlig upphandling (LOU)
  • God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift
  • God kunskap att arbeta med IT-verktyg, ärendehanteringssystem och program

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med upphandling som omfattas av upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS). Har du erfarenhet av att ha genomfört kvalificerat upphandlingsarbete av varor och tjänster inom IT-området är det något som ses som positivt, liksom erfarenhet av projektledningsarbete.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar egna initiativ och självständigt driver ditt arbete framåt. Du kommer ha många kontakter inom och utanför myndigheten och det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra och en naturlig förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Som person är du noggrann, strukturerad och har förmåga att prioritera, även vid hög arbetsbelastning. Det är också viktigt att du på ett bra sätt kan hantera den komplexitet det innebär att balansera olika perspektiv så som effektivitet, rättssäkerhet, kvalitet och sekretess.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 00. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-03-08

Ansök här

 

Liknande jobb

Liknande jobb