IT-SÄKERHETSANALYTIKER TILL IT-FÖRSVARSFÖRBANDET

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping (Kommun), Uppsala
Annonserat
den 11 februari 2019
Stängs
den 24 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

OM TJÄNSTEN

IT-försvarsvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av it-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rollen som IT-säkerhetsanalytiker på FM SOC innebär att, tillsammans med övriga analytiker, upptäcka hot, identifiera och förhindra it-angrepp mot Försvarsmaktens system. En del av arbetet innebär att utveckla metoder för att finna avvikelser i Försvarsmaktens användning av IT-system. ITF strävar efter att kunna attrahera de bästa och behålla dem genom att erbjuda spännande och utmanade arbetsuppgifter samtidigt som vi erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling. 

Exempel på arbetsuppgifter är:
• Stödja Försvarsmaktens enheter med automatisk och manuell analys av spårbarhetsinformation (analys av loggar och nätverkstrafik)
• Kontinuerligt utveckla den egna arbetsmiljön, dels för att förenkla det egna arbetet och dels för att anpassa analysen till förändringar i systemmiljöer och hotbild.
• Omvärldsbevaka IT-säkerhetsområdet för att identifiera nya hot.
• Vi erbjuder dig goda möjligheter till kompetensutveckling, både internt och externt. Resor i tjänsten förekommer. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som brinner för cybersäkerhetsområdet, tycker om att arbeta ”hands on” med teknik och har kunskap inom något eller några av följande områden:
• Datornätverk och protokoll
• Logg- och nätverkstrafikanalys
• Scriptspråk och reguljära uttryck
• Tekniska säkerhetsfunktioner (t ex brandväggar, IDS och antivirus)
• Operativsystem (Windows, Linux och Unix)
• Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Meriterande 
• Tidigare tjänstgöring i SOC eller CERT.
• Kunskap om Försvarsmaktens organisation och arbetssätt
• Utbildning inom datalogi eller motsvarande är meriterande men inte ett krav. Det är din förmåga och potential vi söker.

Personliga egenskaper
Du har en fallenhet för problemlösning och är analytisk i din läggning. Som person har du integritet och en förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du behöver kunna arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter som löses under stark tidspress. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och förmåga att arbeta i grupp.

Övriga krav
För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester. 

Anställande förband
ITF är en del av Försvarsmaktens telekommunikations – och informationssystemförband (FMTIS), som har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödssystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet. 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är: 
Telefon: 019-39 35 00 SACO Mika Laitanen, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten. 
Placeringsort: Enköping
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jonas Eriksson, tfn 0171-49 24 53

Välkommen med din ansökan senast den 24 mars 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”1902” på din ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb