FRA

Signalanalytiker vid FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 februari 2019
Stängs
den 3 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven och kreativ signalanalytiker. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Du kommer att utföra teknisk analys av kommunikationssignaler inom framförallt radioområdet. Processen berör allt från modulation till källavkodning och sker ofta i samarbete med andra kompetenser inom signalspaningsområdet. Arbetsresultat dokumenteras i tekniska rapporter.

Du kan

Vi söker dig som har kunskaper inom matematik på akademisk nivå och programmering. Har du kunskaper inom modulation och kodning för digital kommunikation är det meriterande.

Du ska kunna sammanställa, dokumentera och vidareförmedla dina resultat på ett klart och strukturerat sätt. God svenska och engelska är därför en nödvändighet.

Du är

Som person är du nyfiken, envis, analytisk och kreativ samt har talang för självständig metodutveckling. Vidare ser vi att du kan samarbeta med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö.

Mer information

Arbetsplatsen ligger i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning, vilken genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Jonas Sahlén på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-03-03.

Liknande jobb

Liknande jobb