Systemtekniker

Plats
Jönköping (Län)
Annonserat
den 12 februari 2019
Stängs
den 1 mars 2019
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning 
IT-avdelningen ansvarar för drift och förvaltning av Jönköpings kommuns IT-verksamhet. Vi har ca 19000 datorer, 400 servrar och finns på över 500 platser inom kommunen. Avdelningen levererar IT-stöd till åtta förvaltningar samt kommunala bolag alla med egna unika behov och utmaningar i en stor och komplex IT-miljö. Kommunen befinner sig i en stark tillväxt och utveckling inom digitaliseringsområdet där IT-avdelningen är en viktig samarbetspartner. På IT-avdelningen arbetar idag ungefär 65 medarbetare. Du kommer tillhöra enhet Arbetsplats. På enheten är vi 11 medarbetare, som hanterar kommunens klientplattform för datorer och mobila enheter, skrivarplattform och telefoniplattform.

Arbetsuppgifter 
Som systemtekniker kommer du att arbeta i en Microsoftbaserad plattform där dina huvuduppgifter kommer att vara paketering och distribution av program för våra olika system inom Jönköpings kommun. De paketeringstekniker vi arbetar med är Microsoft App-V, MFDC (ZAV) och MSI. Du kommer vara en del i gruppen för klienthantering när det gäller support, drift, förvaltning och utveckling inom området. I tjänsten ingår även hantering av mobila enheter i vårt MDM-system Intune.

Kompetenskrav 
Du har en högskoleutbildning eller motsvarande utbildning inom IT som vi bedömer likvärdig. Du har minst två års erfarenhet gärna i närtid som system- eller drifttekniker på avancerad nivå i en Microsoftmiljö. Du är noggrann, lösningsorienterad och självständig samt gillar att ta eget ansvar. Samtidigt är du en lagspelare som trivs med att arbeta i grupp. Du kommer ofta att arbeta med många uppgifter eller uppdrag samtidigt vilket ställer krav på att du är både flexibel och stresstålig. Du har en förmåga och vilja att förbättra, utveckla och optimera miljön. Stor vikt läggs på personliga egenskaper.   

Vi ser gärna att du har
goda kunskaper av:
-  paketering i App-V, MFDC (ZAV) och Admin Studio
-  Microsoft MDM-system Intune
-  Active Directory 2008 R2 och 2012 R grundläggande kunskaper:
- i System Center Configuration Manager 2012
- om Windows Server 2012 R2 och Windows Server 2016
- om Windows Powershell erfarenhet:
- inom Windows 10 versionshantering
- erfarenhet av konfiguration och administration i Windows 10

Övrigt 
För tjänsten krävs B-körkort.

Upplysningar 
Ingela Wibeck Sandstedt, Enhetschef,
e-post: ingela.wibeck-sandstedt@jonkoping.se,
tel: 036-10 63 54
Kenneth Axelsson,
Facklig representant,
e-post: kenneth.axelsson@jonkoping.se, tel: 036-10 56 44