Nätverkstekniker med nätsäkerhetsfokus

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 februari 2019
Stängs
den 18 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nätverkstekniker med möjlighet att specialisera sig inom nätverkssäkerhet. Du kommer arbeta både med avancerad felsökning och implementation av nya lösningar i projektform där du bidrar med dina expertkunskaper i ett team.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Du kommer ingå i ett team som förvaltar och bistår i utvecklingen av myndighetens infrastruktur som omfattar nätverk och kommunikation. Du kommer arbeta både med avancerad felsökning och implementation av nya lösningar i projektform där du bidrar med dina expertkunskaper i ett team. Du arbetar dagligen med konfigurationer och optimeringar samt bistår med dina kunskaper för förbättra och utveckla genom förvaltningsåtgärder. Det finns möjlighet att fördjupa sig inom nätverkssäkerhet och fungera som specialist inom området. Arbetet präglas av höga säkerhetskrav som är en naturlig del av vardagen.

Du kommer tillhöra teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

Din kompetens

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av drift och förvaltning inom nätverk i större miljöer. Du får gärna vara specialiserad inom något specifikt område men det krävs att du har god förståelse och kunskap för nätverk generellt. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med perimeterskydd och produkter för nätverkssäkerhet. Det är även en fördel om du har erfarenhet av hård- eller mjukvara för kryptering av datatrafik och kunskaper kring analys och monitorering av nätverkstrafik.

Ytterligare ett plus är om du har arbetat med virtuella nätverkslösningar, SDN och produkter för lastbalansering. För denna roll behöver du kunna svenska och engelska i tal och skrift.

Dina egenskaper

Vi ser att du är ambitiös och har en stark drivkraft för att lösa uppgiften. Du behöver ha inititaivförmåga och vara orädd för att gå in i en uppgift samtidigt som du har ett gott omdöme och är ansvarstagande. Du tycker om att arbeta målinriktat med förmåga att hantera snabba förändringar. Då vi arbetar i team och projekt är det viktigt att du bidrar till ett gott samarbete. Du håller dig uppdaterad om vad som händer inom ditt expertisområde, både vad gäller teknologier och produkter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Anställningsstart så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 67. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–1312. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-02-18.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb