Tekniker till vår it-drift med inriktning kommunikationslösningar

Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 14 februari 2019
Stängs
den 17 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker tekniker med bred kompetens till vår it-drift och som vill jobba ”hands on” med nätverks- och kommunikationsutrustning. Du kommer drifta både stora och små men komplexa it-miljöer och jobba i nära samarbete med teknikutvecklare och förvaltningstekniker.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är att tillsammans med andra tekniker drifta olika it-miljöer både på kontoret och i fält. Du konfigurerar och installerar nätverks- och kommunikationsutrustning och har ett nära samarbete med teknikutvecklare och förvaltningstekniker på enheten. Arbetet innebär att jobba ”hands on” med hårdvara med allt från att åtgärda uppkomna fel och brister till att bygga och konfigurera olika lösningar. Du kommer identifiera förbättrings- och förvaltningsåtgärder, övervaka systemprocesser och tjänster och följa upp systemlarm och verifiera orsaker. En stor del av arbetet innebär att felsöka i komplexa it-miljöer med många integrationsytor.

Det finns goda möjligheter att kompetensutvecklas inom operativ teknik, mobila kommunikationslösningar och nätverksteknik genom att t.ex. delta på kurser, mässor och konferenser.

Arbetet sker i huvudsak dagtid men beredskap ingår i uppdraget. Resor inrikes och utrikes förekommer.

Du tillhör teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har en bred teknisk bakgrund och att du jobbat minst ett par år med drift/underhåll av it-system, gärna med erfarenhet av installationer och avveckling. Du har kunskap och erfarenhet inom något eller några av nedan områden:

  • TCP/IP
  • Brandväggar
  • Mobiltelefoni och mobila kommunikationslösningar
  • Rakel/Tetra
  • Kamerasystem
  • Larmsystem
  • WDM/Transmissionslösningar
  • Virtualiserade miljöer
  • IP-telefoni
  • Videokonferenslösningar

Du har god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Vidare är det meriterande om du har kunskap inom mobil datakommunikation och/eller automatisering. Du får gärna ha erfarenhet av konstruktion och mekanik. Ytterligare fördelar är om du tidigare har arbetat i komplexa it-miljöer

Dina egenskaper

Vi ser att du är en person som drivs av problemlösning och som tycker att det är roligt med felsökning. Du gillar att utforska och lära dig hur saker fungerar. I denna roll är det viktigt att du har förmåga att ta egna initiativ och självständigt kan driva frågor och lösa uppgifter. Vi jobbar i team och i nära samarbete med andra tekniker inom enheten vilket gör att du behöver ha en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 67. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-03-17

Ansök här

 

Liknande jobb

Liknande jobb