It-specialist inom teknisk säkerhetsgranskning

Plats
Stockholm eller Malmö
Annonserat
den 14 februari 2019
Stängs
den 10 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker it-specialister med fokus på teknisk säkerhetsgranskning. Du kommer att säkerhetsgranska olika typer av applikationer och ta fram verktyg med syfte att utveckla förmågan till inhämtning och analys av tvångsmedelsinformation. Du jobbar i nära samarbete med it-specialister med djup teknisk kompetens.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

I ditt dagliga arbete kommer du att säkerhetsgranska olika typer av applikationer och ta fram verktyg med syfte att utveckla enhetens förmåga till inhämtning och analys av tvångsmedelsinformation. Arbetet innebär även operativa uppdrag där du ska inhämta, bearbeta och analysera information från it-baserade källor och sammanställa detta i rapporter.

Eftersom variation och nya frågeställningar är vardag i arbetet krävs det att arbetssätt, metoder och verktyg ständigt utvecklas. En stor del av arbetstiden kommer därför att upptas av utvecklingsarbete och framtagning av nya metoder för säkerhetsgranskning och sårbarhetsanalys. Omvärldsbevakning inom området är en självklar del i jobbet.

Du tillhör enheten för teknisk inhämtning och analys. Enheten ansvarar bland annat för att hämta in information och identifiera hot från it-baserade källor. Som it-specialist kommer du att ha stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling och du har själv möjlighet att styra din tekniska arbetsmiljö.

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har akademisk examen inom it, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har tidigare arbetat med teknisk säkerhetsgranskning och sårbarhetsanalys och du har även erfarenhet av programmering, gärna operativsystemnära och i lågnivåspråk som Assembler. Vidare har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande att du har erfarenhet av reverse engineering och om du har arbetat med flera operativsystem och arkitekturer. Ytterligare ett plus är om du har erfarenhet av mobila plattformar och/eller telekom.

Dina egenskaper

Du har ett brinnande intresse för it och en vilja att arbeta med tekniska frågeställningar på detaljnivå. Du är kreativ och uppskattar utmaningen att lösa komplexa problem. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt och klarar av att arbeta uthålligt med utmaningar som saknar facit.

Det är viktigt att du är en lagspelare som kan samarbeta för att öka helhetsförmågan samtidigt som du kan arbeta självständigt. Att dela med sig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-03-10

Ansök här

 

Liknande jobb

Liknande jobb