Drifttekniker till vår övervakningsfunktion

Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 14 februari 2019
Stängs
den 17 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som drifttekniker vid vår övervakningsfunktion (NOC) kommer du arbeta med både reaktiv övervakning av myndighetens system och lösningar men även med proaktiv övervakning genom så kallad threat hunting. Du jobbar i ett team och samverkar framförallt med kollegor inom drift och support.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Uppdraget innebär att fungera som drifttekniker i vår övervakningsfunktion (NOC). Du kommer att jobba med reaktiv övervakning av myndighetens system och lösningar genom att till exempel agera på interna larm men även arbeta med proaktiv övervakning genom så kallad threat hunting. Du kommer ta emot och värdera information från externa partners för att sedan ta beslut om eventuella åtgärder. Du samverkar i huvudsak med kollegor inom support och drift men även med medarbetare vid datacenter. Verksamheten är under utveckling så en del av ditt uppdrag är att ingå i projekt och arbetsgrupper för att förbättra och utveckla vårt arbete.

Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helg. Resor inrikes och utrikes ingår i uppdraget.

I rollen som drifttekniker vid NOC tillhör du teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

Din kompetens

Vi ser att du har fullgjord gymnasieutbildning och att du gärna har en eftergymnasial utbildning inom it. Du har minst ett par års yrkeserfarenhet av tekniknära it-support, drift eller förvaltning och har därmed goda kunskaper om support och drift. Vidare har du god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av klient- och serverteknik. Du får gärna ha arbetat med nätverk och perimeterskydd och det är ytterligare en fördel om du har erfarenhet av loggövervakning.

Dina egenskaper

I denna roll är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och lätt för att ta och upprätthålla kontakter såväl internt som externt. Du tar ansvar för ditt arbete hela vägen och är lösningsinriktad. Vidare är du noggrann och analytisk. Då arbetet delvis är händelsestyrt behöver du vara flexibel och ha förmåga att prioritera. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 67. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-03-17

Ansök här

 

Liknande jobb

Liknande jobb