Kravanalytiker till teknikenheten

Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 14 februari 2019
Stängs
den 10 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en kravanalytiker till vår teknikenhet. Ditt huvudsakliga uppdrag att arbeta med kravanalys och kravhantering och du kommer ingå i ett eller flera projekt- eller utvecklingsteam.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Som kravanalytiker är ditt huvudsakliga uppdrag att arbeta med kravanalys och kravhantering. Du kommer ingå i ett eller flera projekt- eller utvecklingsteam och du interagerar med utvecklare, arkitekter, testare, projektledare och slutanvändare av it-system. I uppdraget ingår att genomföra workshops och i perioder praktisera i olika delar av verksamheten för att förstå behov och utmaningar. Du kommer även att producera skisser och mock-ups på gränssnitt.

Som kravanalytiker tillhör du teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

Din kompetens

Vi ser att du har eftergymnasial utbildning inom relevant område och erfarenhet av att ha arbetat med kravinsamling och kravanalys, gärna i en roll som innebär att samordna och leda uppdrag. Du har erfarenhet och kunskap om agil utvecklingsmetodik samt har god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ta fram prototyper och proof-of-concepts och du får gärna ha erfarenhet av samarbete med testfunktioner. Vidare är det en fördel om du har skrivit dokumentation såsom upphandlingsunderlag eller utvärderingar. Ytterligare ett plus är om du har erfarenhet av att genomföra workshops eller utbildningar.

Dina egenskaper

För denna roll ser vi att du är analytisk och strukturerad med en förmåga att se till helheten men samtidigt förstå detaljerna. Arbetet kräver att du har en god förmåga att ta egna initiativ och att du självständigt kan driva ditt arbete framåt. Då arbetet till stor del innebär samarbete och samverkan med andra är det viktigt att du har en positiv inställning, hög social kompetens och en god förmåga att kommunicera och anpassa ditt budskap till målgruppen. Uppdraget innehåller bl.a. ledning av workshops varför det är bra om du känner dig bekväm med att tala inför grupp. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 71 02. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-03-10

Ansök här

 

Liknande jobb

Liknande jobb