Polismyndigheten

Javautvecklare för utveckling av e-tjänster, med placering i Norrköping

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Östergötland
Annonserat
den 15 februari 2019
Stängs
den 6 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten satsar på att öka leveranstakten av e-tjänster och vi söker därför fler Javautvecklare. Teamet ansvarar för att både utveckla och underhålla polisens samtliga e-tjänster. Arbetet drivs med agila metoder och testdriven utveckling. Teamet levererar kontinuerligt enligt CI/CD, vid utveckling används tekniker som t ex Java, Spring och Bootstrap. Hela teamet deltar regelbundet i utvecklingsavdelningens innovationsdagar där vi tillsammans med andra grupper, arbetar med nya idéer och där man får möjligheten att testa nya verktyg och arbetssätt.

Polisens e-tjänst för att kontrollera giltigheten på pass och nationellt id-kort, har fått priset eDiamond Award som mest samhällsnyttiga e-tjänst 2018.

Arbetsbeskrivning

Vi söker både Javautvecklare som precis har påbörjat sin karriär men också dig som har en gedigen erfarenhet. Du kommer att få stort utrymme att växa i en kreativ arbetsmiljö där personlig utveckling är lika självklar som hög kompetens. Vi ser gärna att du har en önskan att lära dig nya saker och delar våra värderingar. Du behöver vara en lagspelare som har lätt för att samarbeta och är kommunikativ. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god förmåga att bryta ner komplexa uppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande examen och har erfarenhet av:
• Agila utvecklingsmetoder som t.ex. Scrum, Kanban och SAFe
• Frontend/Webb (HTML, CSS och Javascript) med ramverk som t.ex. Angular, React och Bootstrap
• Java
• Ramverk som t.ex. Spring
• Versionshantering som t.ex. GIT

Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
Utveckling av webbtjänster/e-tjänster, Objektorienterad analys och design med UML, Web services (t.ex. REST eller SOAP) , Continuous Integration och Continuous Delivery (CI/CD), Docker och Kubernetes., Microservices, testdriven utveckling och testautomatisering. Linux/Unix

Kontaktpersoner

Vill du veta mer?

Du är välkommen att kontakta gruppchef Daniel Svan, 010-56 373 86

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Du kommer att ingå i ett utvecklingsteam på 18 personer som är organiserade i mindre fokusteam, placerade både i Stockholm, Norrköping och nu även Göteborg!

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
Placeringsort: Norrköping
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast 2019-03-06.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb