Systemadministratör Linux

Rekryterare
FOI
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 februari 2019
Stängs
den 10 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du systemadministratör för Linux med ett starkt engagemang och ett stort eget driv?

Som systemadministratör på FOI är du en del av vår IT-enhet, som i dagsläget består av 27 medarbetare. Medarbetarna är fördelade på fyra orter, varav merparten finns i Kista. IT-enheten ingår i avdelningen Forskningsstöd, som förutom IT ansvarar för frågor inom juridik, säkerhetsskydd, personal och kommunikation.

IT-plattformen består till ca 80 procent av Windows och 20 procent Linux. De distributioner vi använder är Ubuntu, CentOS & SuSE. Som ärendehanteringssystem använder vi Nilex. Dokumentation sker i Confluence.

Arbetsuppgifter

I rollen som systemadministratör kommer du att arbeta med drift, support och förvaltning. Genom snabb och kvalitativ support stödjer du och dina kollegor FOI:s forskningsarbete. Du kommer även att ingå i utvecklingsprojekt inom området för att driva Linux mot en etablerad och säker plattform vid FOI. Du blir en del av en grupp som kompletterar varandra kunskapsmässigt och samarbetar nära varandra i det dagliga arbetet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Server- och klientadministration
 • Ärendehantering, prioritering och dokumentering
 • Agera 2nd/3rd line till servicedesk inklusive kunskapsöverföring
 • Delta som teknisk resurs i utvecklingsprojekt

Din profil

Vi söker dig med mångårig yrkeserfarenhet av Linuxadministration, både server och klient. Vi vill att du har goda kunskaper inom Linux i en enterprisemiljö tillsammans med Windows. Vi önskar att du har erfarenhet av att automatisera installation, administration och övervakning av Linuxmiljöer samt standardisering på distribution. Det är meriterande om du har kunskap inom/av ett eller flera av följande områden:

 • Ubuntu/CentOS/SuSE
 • Erfarenhet från att stödja verksamheter med avancerad teknisk utveckling
 • Väl insatt i automatisering, gärna Ansible
 • Scriptning (Bash, python eller motsvarande)
 • Virtualisering
 • Versionshantering (SVN, GIT)
 • LDAP
 • Övervakningssystem, t.ex. Nagios
 • Beräkningskluster
 • Erfarenhet av säkerhetsklassade Linuxsystem (t.ex SELinux/Apparmor, iptables)
 • Centraliserad logghantering

Som person vill vi att du är serviceinriktad, genuint teknikintresserad, engagerad och driven med en affärsmässig och kundorienterad attityd. Du är en problemlösare som trivs med att arbeta i team och har en förmåga att lära dig nya saker snabbt.

Vi erbjuder

Rollen är placerad vid avdelningen Forskningsstöd som ansvarar för att strategiskt planera, driva och operativt genomföra myndighetsövergripande och verksamhetsgemensamma uppgifter inom avdelningens kompetensområden. På vår avdelning återfinns myndighetens verk­samheter gällande juridik, inköp, redovisning, kommunikation, IT, personal, säkerhetsskydd och fastighet. På avdelningen finns även myndighetens funktioner för till exempel arkiv, bibliotek, rapportadministration, registratur, resor, tryckeri samt miljöfrågor. Våra medarbetare finns på FOI:s samtliga verksamhetsorter.

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd.  Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är belägen i Kista.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta tf IT-chef Johan Söderström. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Jakob Westberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen. 
Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen ovan senast den 10 mars.

Liknande jobb

Liknande jobb