Scania

Vi söker utvecklare som vill bygga Scanias framtida serviceverktyg

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 18 februari 2019
Stängs
den 21 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Digitaliseringsbehovet för våra verkstäder är väldigt stort just nu och det pågår väldigt många spännande initiativ hos oss. För att kunna serva våra verkstäder med korrekt information på ett snabbt och smidigt sätt håller vi på och transformerar våra produkter och tjänster till microserviceorienterad arkitektur som ligger i molnet. Vi har just påbörjat ett utmanande teknikskifte för Scanias servicemarknad. Vi bygger en ny generation av ett mjukvarubaserat serviceverktyg, som används dagligen av mer än 15 000 mekaniker runt om i hela världen, med state-of-the-art teknologi.

Vi bygger en microservice-arkitektur i ett AWS-moln samtidigt som vi skapar en DevOps-kultur i våra agila team.

Vem söker vi?

Vi söker två utvecklare som är erfaren inom webbutveckling och DevOps. Du bör ha flerårig dokumenterad erfarenhet inom microservice-arkitektur, C#, NETCore och det är meriterande att ha jobbat i agila team. Du bör ha en högskoleexamen inom datalogi.

Läs gärna mer om R&D i Södertälje

Har du den här bakgrunden?

Vi jobbar i agila team med gemensamt ansvar för alla leveranser och hjälps åt för att nå våra mål. Vår huvudsakliga produkt är ett servicemarknadsverktyg som används till att diagnosticera och uppdatera Scaniafordons elsystem. Ett huvudfokus kommer vara att vidareutveckla den produkten med modern molnbaserad web-teknik.

Är det här du?

  • Bra på att förstå och kommunicera lösningar på övergripande- och detaljnivå
  • Kunnig och intresserad av teknikens framkant inom digitala strategier
  • Vara förtrogen med mönster och koncept inom mjukvaruutveckling
  • Analytisk och intresserad av systemering och modern mjukvaruutveckling
  • Noggrann, kvalitetsmedveten, lyhörd, samarbetsvillig och serviceminded

Tjänsten är placerad i Södertälje och är en tillsvidareanställning.

Kontaktperson
Sophie Höglund (gruppchef), sophie.hoglund@scania.com, 08-553 53 220.


Om Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb