koncernövergripande IT-chef – Växjö kommun

Rekryterare
Växjö Kommun
Plats
Växjö (Kommun), Kronoberg
Annonserat
den 19 februari 2019
Stängs
den 3 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder. 

Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid. 

IT-avdelningen är en av de största IT-organisationerna i Kronoberg med närmare 60 medarbetare och ansvar för drift, underhåll, nya infrastrukturlösningar samt support av hela Växjö Kommunkoncerns gemensamma IT-miljö.

Arbetsuppgifter

Som IT-chef leder och utvecklar du det strategiska och operativa IT arbetet inom Växjö kommunkoncern. IT-avdelningen är idag en tjänsteorienterad organisation med tydliga processer, roller, tjänster och gränsytor mellan verksamhet och IT. Hos oss finns samlad kompetens för drift, service desk, service management och arkitektur. För att kunna erbjuda ett modernt IT-stöd med hög tillgänglighet och kvalitet, fortsätter du utveckla och förbättra IT-processerna och formerna för IT-landskapet. 

Förutom ett nära samarbete med verksamheterna är ett nära samarbete med vår Digitaliseringsenhet ett måste. Digitaliseringsenheten har det strategiska ansvaret i koncernen att tillsammans med verksamheterna identifiera och ställa nödvändiga krav på verksamhetslösningar, där samspelet och beroenden som krävs mellan verksamheternas process och IT identifieras. 

IT i offentlig verksamhet är en oerhört inspirerande utmaning där nationella initiativ, samverkan, digitalisering och teknikutvecklingen driver en ständig förändring. För att lyckas med detta arbetar du strukturerat, strategiskt och säkerställer involvering med alla intressenter. Du rapporterar till förvaltningschef Gunilla Friman och ingår i kommunledningsförvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Du är en engagerad och entusiasmerande ledare som brinner för förändringsarbete och utvecklingsfrågor samtidigt som du är trygg i din chefs- och ledarroll. Du har för området relevant högskole-/universitetsutbildning och gedigen bakgrund inom IT-området. Vidare har du erfarenhet av att arbeta i en komplex matrisorganisation med många intressenter samt förändringsledning där ekonomistyrning och budgetansvar har funnits. 

Uppdraget är ett stort ledaruppdrag som kräver god förståelse för olika verksamheter, sammanhang och utvecklingsarbeten. Du är naturligtvis uppdaterad inom teknikområdet och följer med vad som händer inom branschen. 

Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter, kan överblicka, prioritera och snabbt sätta dig in i nya områden. Du kommer att samverka med många olika aktörer och därför är det viktigt att du är kommunikativ, att du har lätt för samarbeta och kan uttrycka dig på ett korrekt och omdömesgillt sätt. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du arbetar utifrån vår värdegrund.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Omfattning:   Heltid


Tillträde enligt överenskommelse.

 

 

Ansökan

Ansök senast:   2019-03-03

Referensnummer:   Rece 7/19

 

Välkommen att söka genom att:

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt Kontaktperson

 

Gunilla FrimanFörvaltningschef
070-67 107 82 gunilla.friman@vaxjo.se

 

Facklig företrädare

 

Facklig företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

 

Övrigt Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.