Polismyndigheten

IT-tekniker till IT-avdelningen, placering i Malmö

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Malmö (Kommun), Skåne
Annonserat
den 20 februari 2019
Stängs
den 13 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 medarbetare och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Enheten för Leverans och support representeras genom lokala regionala servicekontor i Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen, och Syd/Öst/Väst. Servicekontoren sköter bland annat införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.

Arbetsbeskrivning

Som IT-tekniker inom Leverans och support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens IT-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som PC och skrivare, samt med audio- och videokonferensutrustning, telefoni via MxOne, mobiltelefoni, Telefoni och Rakel. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet.  Du kommer att ha din placering i Malmö, men resor kommer att förekomma inom arbetsområdet. Beredskaps- och dispatcherarbete kommer även att ingå i tjänsten, samt så förekommer det tyngre lyft och obekväma arbetsställningar.

Du kommer som IT-tekniker inom Leverans och support stöta på en varierad arbetsvardag, samt möta många olika slutanvändare i en intressant arbetsmiljö. Våra kärnvärden präglas av agila principer och förhållningssätt med inriktning på helheten, där vi i vårt uppdrag fokuserar på lösningar inte problem. Vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

 • Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
 • Minst ett års arbetslivserfarenhet av att ha arbetat som IT-tekniker/on-site
 • Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
 • Mycket stor servicekänsla och fokus på att hjälpa våra kunder med tyngd på bra resultat och kvalité
 • B-körkort och vana att köra bil

Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio
 • Vana vid att hantera ärendehanteringssystem, exempelvis Remedy ARS
 • Kunskap om telefoni/mobiltelefoni samt audio/videoutrustning
 • Kunskap om Active Directory (AD)
 • Baskunskaper av att arbeta administrativt med konfiguration/policyhantering med servrar

Personliga egenskaper

Vi tror framförallt att du:    

 • Har en positiv inställning till människor och arbete, samt förmåga att vara engagerad och pålitlig
 • Har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt
 • Tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra
 • Tycker om att lösa problem, samt är flexibel och har förmåga att se möjligheter
 • Har en god samarbetsförmåga samt är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten
 • Kan arbeta självständigt och ta egna initiativ
 • Ser att ge god service som en självklarhet 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef, Karolina Skoog, tfn 010-561 80 82 

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Placeringsort: Malmö

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: 13 mars 2019 Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se Märk din ansökan meddiarienummer: A094.405/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta hr.support@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb