IT-tekniker

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 februari 2019
Stängs
den 15 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bli en av oss?

Vill du bidra till trygghet och säkerhet i det svenska samhället? Då har du kommit rätt! Hos oss blir du en del av ett större sammanhang och en del av människors drömmar och framtid. Tillsammans säkerställer vi att rätt människor får förtroendet att på olika sätt bidra till trygghet i samhället.

Rekryteringsmyndigheten är i en expansiv fas och IT-avdelningen söker en IT-tekniker till Stockholm. Du kommer att vara en viktig del i vår serviceorganisation och kommer att ha stort ansvar för den interna IT-driften.

IT-avdelningen består idag av ca 20 medarbetare som driftar och utvecklar myndighetens system och IT-infrastruktur. Till avdelningens arbete finns även ett dussintal konsulter knutna. Stora delar av IT-avdelningen sitter i Karlstad men vi har även kollegor på våra prövningsenheter i Stockholm och Malmö och det är till prövningsenheten i Stockholm vi nu söker förstärkning.

Vår IT-miljö har idag en komplex struktur med flertal verksamhetssystem och tjänster i olika nät. Vi står inför en stor möjlighet att inom kort utveckla hela infrastrukturen och den värdeskapande kedjan till en modern och ledande lösning. 

Som IT-tekniker hos oss kommer du bland annat att:

  • Ansvara för att myndighetens IT-miljö stödjer verksamheten
  • Ge tekniskt stöd till användarna på enheten
  • Utbilda enhetens medarbetare i de tekniska plattformar som finns på enheten
  • Hantera behörighet till systemen samt svara för att de administrativa verktygen är uppdaterade
  • Lämna stöd vid avrop och upphandlingar

Vi har en kamratlig känsla och en stor lojalitet mot våra medarbetare inom hela myndigheten. Framför oss har vi spännande utmaningar och du kommer vara en viktig del för att utveckla verksamheterna inom myndigheten med hjälp av IT. Hos oss får du minst 28 dagars semester och upp till 35 dagar beroende av ålder. Du får möjlighet att träna på arbetstid och en friskvårdspeng. Vi har individuell lönesättning med marknadsmässiga löner.

Dina meriter och kvalifikationer

Den här anställningen kräver att du har:

  • Lägst gymnasieutbildning med inriktning mot teknik, it eller data
  • Några års arbetslivserfarenhet i rollen som IT-tekniker i storskaliga IT-miljöer
  • Kunskap och erfarenhet av att arbeta med användarnära teknik som till exempel Windows 10, printerfunktioner, mobiltelefoni, AV-teknik och bärbar utrustning

Det är meriterande om du har:

  • Kunskaper i medicinteknisk eller annan liknande tillkopplad utrustning till exempel vågar eller POS-utrustning
  • Kunskap inom Windowsservrar, nät och AD.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och tror att du är en person som trivs med att hjälpa andra. I ditt arbete är du engagerad och självgående och har en strävan efter att ständigt utveckla både tekniken och arbetssätten likaväl som att skapa och utveckla relationer. Du måste ha förmågan att se helheten och möta utmaningar proaktivt.

Om oss
Rekryteringsmyndigheten bidrar till att vårt land har fred och säkerhet. Vi prövar och bedömer lämpligheten hos sökande till bland annat Försvarsmakten och Polisen. Från och med den 1 juli 2017 mönstrar vi och skriver in till värnplikt. Vi redovisar också totalförsvarets personal och för register över alla svenskar som är krigsplacerade.

Jämställdhet och mångfald är en tillgång för vår arbetsplats och vi välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan!

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning.

Du söker anställningen via vår webbplats www.rekryteringsmyndigheten.se.

Sista ansökningsdag är den 15 mars 2019.

Vi svarar gärna på dina frågor

Vill du veta mer om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta IT-chef Christian Söderblom. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta HR-specialist Elin Ryen Mossberg. Fackliga företrädare är Ia Hedberg för Saco-S och Jesper Nyberg för OFR/S. du når samtliga på 0771-24 40 00.

Rekryteringsmyndigheten har redan valt informationskanaler för den här rekryteringen.

Liknande jobb

Liknande jobb