Lösningsarkitekt som vill skapa Folksams framtida BI-miljö (3240)

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 februari 2019
Stängs
den 21 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det här gör du som lösningsarkitekt på Folksam
Som lösningsarkitekt kommer du kontinuerligt att implementera och förbättra arkitekturen i nära samarbete med viktiga intressenter. Du kommer att arbeta i en grupp av arkitekter inom domänerna business intelligence och data management och arbeta tätt med andra roller inom hela IT och affärsverksamheten för att tillsammans driva utvecklingen.

I detta nu etableras nya digitala förmågor inom Folksams BI-miljö med lösningar som kommer leva i företaget under lång tid framöver. Vi nyttjar allt mer cloud-tjänster för att få tillgång till moderna verktyg för t.ex. analytics och data governance och avser att lyfta ut vårt data warehouse och etablera en ny datalake-infrastruktur. Du har en central del i att se till att detta händer, både för att bygga förståelse för arkitektoniska förändringsbehov och att säkerställa hållbara implementationer.

Du kommer att vara en drivande kraft för att tillgängliggöra information för analytiska och operativa behov - operativt och strategiskt. Främsta fokusområden för tjänsten är informationstillgänglighet, dataflöden, data governance, metadataarkitektur, gemensam informationsmodell och operativ informationsförsörjning.

Är du den vi söker?
Du har flerårig erfarenhet av utveckling och lösningsarkitektur för informationsförsörjning i en agil miljö. Du har erfarenhet av att styra utveckling och framställa handlingsplaner för arkitektoniska förflyttningar.

Du har examen från universitet/högskola med systemvetenskaplig inriktning, eller motsvarande och minst fem års erfarenhet av lösningsarkitektur. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Kommunikation och förankring är en viktig del av arbetet och vi söker dig som är kommunikativ och kan skapa goda relationer med olika roller inom organisationen. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, samt kommunicerar arkitektur på ett tydligt och målgruppsanpassat sätt i hela organisationen. Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap genom omvärldsbevakning och i nätverk med andra och du delar med dig av dina kunskaper till andra. Vidare är du flexibel och arbetar pragmatiskt utifrån givna förutsättningar samtidigt som du verkar för förbättringar och är uthållig.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam: www.folksam.se/att-jobba-har

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag, men senast 4 mars 2019. Urval till intervju görs löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Mikael Sjöblom, 08-772 63 63.

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, Handels Mikael Karlsson 08-772 62 16 och Akademikerföreningen Per Hansson 08-772 60 81.

Liknande jobb

Liknande jobb