Koncernarkitekt - Automation

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 februari 2019
Stängs
den 24 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det här gör du som koncernarkitekt automation på Folksam
Som koncernarkitekt Automation befinner du dig i centrum av Folksams digitala transformation. I samma takt som vi digitaliserar ökar kraven på en modern och ändamålsenlig arkitektur och automatisering av processer och rutiner är en central del av denna förflyttning. Arkitekturen behöver moderniseras och bli mer flexibel och framtidssäkrad. Samma sak gäller arbetssätt, som behöver stödja Folksams förflyttning till att arbeta mer agilt så att vi kan leverera värde snabbare till våra kunder.

En framgångsfaktor är att alla inom arkitektur ska vara experter på att samarbeta och att få andra att samarbeta inom tekniska frågeställningar. Genom ett katalyserande förhållningssätt stöttas de agila teamen så att de kan releasa kod oberoende av varandra, ständigt förbättra ledtider från beslut till tillgänglighet för kund och samtidigt tillgodose kraven på kvalitet och tillgänglighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda automatiseringsarbetet på Folksam, både inom IT men också ute i affären.
 • Agera som en evangelist och katalysator i den kulturella förflyttningen där automatisering av processer och rutiner ses som en del av vardagen.
 • Stötta teamens automatiserings-arbete, såväl strategiskt som operativt.
 • Löpande identifiera drivkrafter för förändring av arkitektur och arkitekturarbete för att åstadkomma ständiga förbättringar.
 • Identifiera möjligheter där vi med hjälp av ny teknik och automatisering kan effektivisera och bli mer kostnadseffektiva.

Är du den vi söker?

 • Du har flera års erfarenhet av automatisering i verkligheten och kan den bakomliggande tekniken.
 • Du har jobbat med flera av följande tekniker, programmeringsspråk och ramverk; microtjänster, NodeJS, Python, Ansible, Terraform, Packer, Nomad, Docker, Vault, Hubot, Prometheus, Grafana, Microsoft SMA och Orchestrator.
 • Du har dokumenterad förmåga av att få en organisation att anamma och implementera automatisering som en naturlig del av det dagliga arbetet.
 • Du har förmåga att motivera och evangelisera för att få förflyttningen mot mer automatisering att hända och bygga en positiv kultur kring förflyttningen.
 • Du har gedigen erfarenhet från arkitekturarbete i komplexa applikationslandskap.
 • Du har såväl ett strategiskt som operativt tänk och kan både ta fram strategier som vara en del av exekveringen av dem.
 • Du är en naturlig ledare med teknisk expertis kombinerat med mycket god förmåga att samarbeta och att få andra att samarbeta.
 • Du förstår hur arkitekturen påverkas när moderna arbetssätt och infrastruktur samspelar för att uppnå stabilitet, kvalitet och optimal kostnadseffektivitet genom automatisering och kontinuerlig uppföljning.
 • Du har en mycket god förmåga att skapa förtroende inom olika målgrupper, från teknisk utveckling till utveckling av affären.
 • Du känner dig trygg i att röra dig i komplexa miljöer där det inte alltid finns några färdiga svar.
 • Du är väl bevandrad i olika arbetssätt inom arkitektur inklusive agila värderingar och angreppssätt.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam: www.folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet  
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 24 februari 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsarkitekt Johan Apelgren, 0724-68 72 15, johan.apelgren@folksam.se.

Fackliga företrädare är: FTF Leif Blomqvist 0708-31 60 44, Akademikerföreningen Per Hansson 0708-31 60 67 och Handels Mikael Carlsson 0708-31 51 32.

Liknande jobb

Liknande jobb