CHEF CORE SYSTEM TRANSFORMATION TILL SKANDIA IT

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 februari 2019
Stängs
den 19 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i en central och affärsnära roll som är avgörande för Skandias strategiska förflyttning? Skandia har kraftsamlat sin kompetens och genomförandeförmåga för att framtidssäkra och modernisera sina kärnsystem inom försäkringsområdet. Nu söker vi dig som är beredd att stå i centrum för och driva denna strategiska förflyttning. Har du erfarenhet från att genomföra stora transformationer inom IT och förmågan att få med dig människor i den förändring som krävs? Varmt välkommen med ditt intresse!

OM ROLLEN

Nu söker vi en Chef Core System Transformation till Skandia IT. Området är ett fokusområde där Skandia nu satsar stora resurser. Uppdraget präglas av leverans av Skandias Legacy Roadmap genom konsolidering, standardisering, avveckling och utveckling av nya förmågor som krävs för att stödja Skandias kärnaffär och strategi framåt.

Din grupp består av ca 10 anställda, med hög förmåga inom området och ett antal strategiska utvecklingspartners. I rollen kommer du även att vara en del av ledningsgruppen för IT-Delivery, ledningsgruppen för SC Mainframe & Java samt leveransledningen för agila leveranståget Spara inom Försäkring.

Du blir en nyckelperson i Skandias strategiska förflyttning där du dagligen kommunicerar med beslutsfattare, ledningsgrupper, chefer, arkitekter, medarbetare och strategiska partners för att åstadkomma de förändringar som krävs för att uppnå ett lyckat resultat. I rollen kommer du även att hantera verksamhetens olika intressenter, affärsledningar, kravställare samt programledningar för våra agila leveransorganisationer. Du blir övergripande ansvarig för relationen och tjänsteleveransen från ett antal strategiska utvecklingspartners där en växande del levereras från offshore eller via standardsystem.

I uppdraget ingår även att bidra på resan mot en kulturförflyttning inom Skandia IT. Denna förflyttning har sin grund i en övertygelse att medarbetarengagemenag och samarbete är vägen till en excellent IT-organisation där medarbetare trivs och presterar. Därför vill Skandia fortsätta att skapa en kultur där medarbetarna tar eget ansvar, där du som chef tror på dina medarbetare och att skapa de bästa förutsättningarna för teamarbete och självledarskap.

I denna roll kommer du även bidra till utveckling, framdrift mot övergripande planer och ledningsgruppsarbete för hela IT Delivery.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Identifiera, utveckla och driva igenom moderniseringar och effektiviseringar.
  • Utveckla och leverera en sourcingstrategi för försäkringsområdet samt upprätthålla en effektiv relation och tjänsteleverans med externa leverantörer.
  • Ansvara för budget och resursfördelning inom ditt område.
  • Omsätta verksamhetens strategier och mål till handlingsplaner och proaktivt bygga förtroende med relevanta intressenter.
  • Driva verksamhetsplanering för området och stödja förflyttningen mot en ännu starkare leveransorganisation och leveransförmåga.
  • Coacha medarbetare och ständigt arbeta med att säkerställa att området innehar rätt kompetens.
  • Leda arbetet med att utveckla, förbättra och implementera nya arbetssätt och processer. Exempelvis implementerar Skandia SAFe och devops.

BAKGRUND OCH KVALIFIKATIONER

För att passa för rollen behöver du ha erfarenhet av att genomföra genomgripande transformationer inom IT samt erfarenhet av att leda applikationsutveckling både inhouse och genom leverantör.

Du har troligen erfarenhet av leda förändringsarbete och modernisering av legacy plattformar, kärnsystem eller liknande. Alternativt har du drivit igenom andra större förändringar inom IT-området; exemplelvis outsourcing, systembyten med omfattande migrationer eller liknande. För att lyckas i denna roll behöver du även ha gedigen erfarenhet av leverantörsstyrning.

Du har troligen en senior profil och erfarenhet att samarbeta med Stakeholders i företagsledande positioner. Arbetet kräver även att du har goda kunskaper inom såväl teknikområdet, operativa processer och strategiskt arbete. Du förstår metoder och roller inom den Agila organisationen. För att lyckas med uppdraget är det avgörande att du har förmågan att få med dig människor I förändring och skapar engagemang.

Du behärskar både det engelska och svenska språket i tal och skrift och det är en stor fördel om du har en högskoleexamen från ett relevant område.

Personliga egenskaper

Du gillar att arbeta i en utmanande, leveransinriktad miljö och har en god prioriterings- och beslutsförmåga. Förändringsledning kommer naturligt för dig, du skapar förtroende och är van att hantera intressenter på alla nivåer i en större organisation. Du är en prestigelös, trygg och orädd ledare som skapar engegemang och tror på dina medarbetares förmåga att själva ta ansvar och fatta beslut. Du har god strategisk förmåga men också förmåga att se till att det händer.

DIN ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du söker enklast tjänsten via "ansök-knappen" i annonsen. På ett enkelt och snabbt sätt bifogar du ditt CV. Vi lovar - inga krångliga ansökningsformulär. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ann Bender ann.bender@bhill.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att följa lagar angående Personuppgiftshantering och för att kunna ge dig statusuppdatering under rekryteringen ber vi dig att EJ skicka ansökningar via e-mail utan via Ansökningsknappen.

OM SKANDIA

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi förvaltar mer än 600 miljarder åt våra 2 miljoner kunder och låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning och samtidigt bygger ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.

Liknande jobb

Liknande jobb