FRA

Kreativ utvecklare inom digital signalbehandling

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 22 februari 2019
Stängs
den 24 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker dig som är utvecklare och brinner för problemlösning. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Signalspaning handlar om att inhämta signaler och data, som sedan bearbetas och analyseras och slutligen resulterar i underrättelser som rapporteras till uppdragsgivarna. Det är här du kommer in!

Som utvecklare kommer du i huvudsak att arbeta med att utveckla, implementera och utvärdera algoritmer och matematiska modeller inom digital signalbehandling. Detta gör du i nära samarbete med andra utvecklare i teamet. Resor i tjänsten kan förekomma både inrikes och utrikes. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi ser att du har en akademisk examen inom relevant område, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du har även gått kurser inom digital signalbehandling och programmering. Meriterande är utbildning inom telekom och modulationsmetoder. Har du forskarutbildning eller arbetat inom forskning och utveckling ser vi även det som meriterande. Positvit är om du har erfarenhet av programmering i C/C++ eller MatLab. Tjänsten kräver god förmåga att skriva och dokumentera på svenska och engelska.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett gediget intresse för problemlösning. Som person är du ansvarstagande och har ett positivt förhållningssätt till arbetsuppgifter, medarbetare och uppdragsgivare. För att lyckas i rollen ser vi att du förblir motiverad trots bakslag och arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du tar självständigt initiativ till aktiviteter för att nå uppsatta mål och kan med din expertis, analytiska förmåga och kreativitet hitta nya sätt att hantera olika problem.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som utvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Håkan Randahl på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-03-24.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. 

Liknande jobb

Liknande jobb