FRA

Utvecklare med intresse för Java, C# och webbutveckling

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 22 februari 2019
Stängs
den 24 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en nyfiken och kreativ problemlösare till vår tekniska avdelning. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Vi utvecklar kontinuerligt våra spanings- och bearbetningsmetoder för att möta de omvärldsförändringar som sker. Det betyder att vi ständigt måste försöka vara steget före så att vi inte bara ser till dagens underrättelsebehov, utan också kan möta de utmaningar som väntar Sverige i framtiden. Det är här vi behöver dig!

Som utvecklingsingenjör på FRA arbetar du med utmanande och varierande uppgifter i en innovativ miljö. Du är med i hela processer, från ax till limpa och har nära kundkontakt vilket gör att du får en helhetsbild av projekt. Huvudsakligen arbetar du med mjukvaruutveckling i Java och C#. Du arbetar också med design och implementering samt med integration av system och komponenter, i dina uppgifter ingår även att förvalta befintlig kod. Arbetet sker huvudsakligen i projekt med varierande antal personer i gruppen. Resor i tjänsten kan förekomma både inrikes och utrikes.  

Du kan

Du har akademisk examen eller motsvarande utbildning med inriktning mot mjukvaruutveckling, kombinerat med programmeringskunskaper i Java och/eller .NET. Du har minst fyra års erfarenhet av mjukvaruutveckling och du har goda kunskaper i webbutveckling. Har du utbildning i digital signalbehandling och maskininlärning ser vi det som meriterande. Har du arbetat med utveckling i med agil utvecklingsmetodik är även det meriterande. För tjänsten krävs att du behärskar svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett gediget intresse för problemlösning och du lägger stor vikt vid noggrannhet och kvalitét. För att lyckas i rollen krävs att du är ansvarstagande och tar självständigt initiativ till aktiviteter för att nå uppsatta mål. Med din expertis, analytiska förmåga och kreativitet hittar du nya sätt att hantera olika problem på och du är inte främmande för att vara en kunskapsresurs för andra.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som utvecklingsingenjör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Kristina Sonesson Nylin på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-02-24.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb