Scania

Test ingenjör inom elektrifierade fordon

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 23 februari 2019
Stängs
den 22 februari 2019
Ref:
20190733
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med i omställningen mot elektrifierade drivlinor?

Är du intresserad att testa mjukvara i inbyggda system för elektrifierade fordon? Du får vara med i omställningen till miljövänliga och hållbara transporter. På Scania pågår det en förändring som innebär stora tekniska steg mot elektrifiering. Du får möjligheten att vara med att utveckla och påverka en spännande och allt mer global produkt.

Du kommer att få god kunskap i hur utvecklingsarbete drivs på Scanias R&D samt god produktkännedom, speciellt inom styrsystemsutveckling. Personlig kontakt och kommunikation är viktigt, vilket gör att du kommer bygga upp ett kontaktnät. Detta ger dig en bra grund för att antingen fördjupa dig inom tekniken eller gå mot andra ledande befattningar.

Vi är idag en testgrupp på sju kollegor. Vi har ett bra samarbete på gruppen och värnar för att hjälpa varandra. Vi värderar kreativitet, problemlösning samt kritiskt tänkande högt och gruppen kännetecknas av en vilja att ständigt bli bättre. Vi värnar om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv. Vi erbjuder ett jobb där varje dag är ett äventyr, där bara du sätter gränsen för din framtida karriär och där din personliga utveckling är lika viktig som vår verksamhet.

Dina Arbetsuppgifter
Som test ingenjör på System Test Battery & Electrification arbetar du med att utveckla, automatiserar och analyserar tester för ett eller flera inbyggda system (ECU-system) med fokus inom funktionsområdena: batterifunktioner, temperaturreglering, AC och DC laddning samt övriga elektrifierade funktioner. Du använder olika testmiljöer så som HIL (Hardware-In-the-Loop) och fordon för att säkerställa att vi har den bästa produkten på marknaden. Du utvecklar och underhåller våra HIL-riggar och programmerar modeller för att simulera den omgivande lastbilen.

Som test ingenjör ingår du i ett testteam med nära kontakt hos funktions- och mjukvaruutvecklarna. En spännande del av jobbet är att du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera framtidens produkter. Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan.

Din Profil
För att trivas hos oss tror vi att du är en person som är noggrann och sporras av tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Självklart kan du programmera och trivs i ett team som jobbar med ständiga förbättringar.

Du är en nyfiken, engagerande och driven civil- eller högskoleingenjör eller motsvarande utbildning där erfarenhet och intresse av högspänningsbatteri, elektrifiering, fordon, programvaruutveckling, inbyggda system, systemtest är meriterande. Du har körkort för bil där det är meriterande om med körkort för lastbil och/eller buss. Du behärskar engelska i tal och skrift, svenska är meriterande.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information
är du mer än välkommen att höra av dig till mig

David Alstig, Head of System Test Battery & Electrification, david.alstig@scania.com , 08-553 535 95

Ansökan
Din ansökan innehåller CV och ett personligt brev där du berättar vad som är viktigt för dig och vad du brinner för. Bifoga även betygskopior. Urval sker löpande under hela ansökningsprocessen.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb