Tekniker inom central logghantering

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 25 februari 2019
Stängs
den 17 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Söker du en tekniskt utmanande roll? Vill du bidra med dina kunskaper inom central logghantering? Som tekniker hos oss arbetar du tillsammans med kunniga kollegor och bidrar därigenom till samhällsnytta.

Om jobbet
Skatteverkets IT-miljö expanderar och därmed även mängden data vi behandlar. Sedan två år tillbaka har Skatteverket etablerat en central loggplattform(CLP) för att förbättra hanteringen av logginformation. Idag används verktyget Splunk för att konsolidera, sortera, analysera och presentera logginformationen till grupperingar inom IT-organisationen. Nuvarande användsningsområdet är primärt säkerhetsanalyser för våran SOC(Security Operations Center).

Som medarbetare i CLP-gruppen kommer du att förvalta/drifta den centrala Splunk-plattformen samt hjälpa användare med att bearbeta sin logginformation med Splunk. Du kommer att utföra onboarding av nya datakällor i Splunk, producera rapporter och dashboards i Splunk, felsöka logevents från diverse datakällor, optimera Splunk och underliggande hårdvara samt versionshantera CLP med hjälp av GIT.

Hos oss utförs arbetet i team där ni tillsammans reflekterar och kommer med förslag på förbättringar och lösningar samt hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Vi ger dig möjligheten att jobba med kända produkter såsom Splunk Enterprise, Linux RHEL, VMWare, regexp, Java, Python, Syslog, Active Directory, GIT och Open SSL

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Din placeringsort är Solna.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • ha god kommunikativ förmåga och vara bekväm med att beskriva tekniska lösningar på ett överskådligt och pedagogiskt sätt
  • arbeta tillsammans med andra och vara en lyhörd och samarbetsvillig person som bidrar till att gemensamma uppgifter genomförs
  • vara handlingskraftig och uppnå resultat med hög kvalitet
  • ha ett systemtatiskt arbetssätt. 

Du ska även ha:

  • relevant högskoleutbildning eller aktuell erfarenhet av arbete som tekniker
  • erfarenhet av arbete i en centraliserad loggplattform
  • erfarenhet av arbete med Linux inklusive Shell-scripting.

Det är önskvärt att du har erfarenhet/utbildning i Splunk (inkl Splunk webbexamina), erfarenhet av storskaliga komplexa IT-miljöer och big data samt kunskap i regexp, GIT, JAVA och Python.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet. 

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt
 

Kontaktpersoner

Jerker Moberg
Sektionschef
010-574 17 70

Anders Nyström
Uppdragsledare
010-574 82 46

Ellinor Söderholm
HR-konsult
010-572 39 34
ellinor.soderholm@skatteverket.se

Jeanette Forsgren
Facklig kontaktperson ST
jeanette.forsgren@skatteverket.se

Sonja Öhrbecker
Facklig kontaktperson Saco
010-574 88 46
sonja.ohrbecker@skatteverket.se

Ansök senast 2019-03-17.

 

Liknande jobb

Liknande jobb