Infrastrukturarkitekt till IT-avdelningen

Plats
Norrtälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 27 februari 2019
Stängs
den 27 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

NorrtäljeKommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Om tjänsten

I rollen Infrastrukturarkitekt tillhör du teamet som ansvarar för daglig drift, underhåll och utveckling av IT. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att arbeta tillsammans med kollegor på IT samt verksamheten med förvaltning och utveckling av IT-infrastruktur. Du har övergripande ansvar för tekniska lösningar inom IT-infrastruktur, du kommer att vara en nyckelperson inom både arkitektur och teknik och i tätt samarbete med IT-specialisterna, Kundansvarig-IT, e-tjänstutvecklare samt leverantörer/partner ta fram lösningar på våra kunders behov. I arbetet ingår planering, genomförande och uppföljning av tekniska lösningar. Inom ramen av respektive utvecklingsprojekt/uppdrag deltar du även i framtagning av övergripande arkitekturlösningar. Du kommer ingå i ett grymt gäng som alltid sätter, invånaren och kunden i fokus.
 

Arbetsbeskrivning

Grundkrav på kompetenser och ingående arbetsuppgifter:

• Specialist inom VMware, Microsoft servermiljö, DNS, IIS, AD (active directory) och Policy

• Azure

• Lagring/NAS och Backup

• Kunskap i Powershell, Batch och VBScript

• Livscykelhantering, Förändringshantering och Felsökning/felavhjälpning

• Erfarenhet av komplexa IT-miljöer och IT-infrastruktur

• Driftdokumentation
• Inom avdelningen används ITIL som processverktyg,     
  systemförvaltningsmodell bygger på PM3.

• Medverka i projektarbeten 
 

Kvalifikationer

Vi söker dig med infrastrukturarkitektkompetens inom Microsoft servermiljö, AD, VM-ware, övervakning, lagring och backup samt processförståelse, erfarenhet av IT-drift i offentlig sektor eller motsvarande

• Aktuell utbildning/certifiering inom ämnesområdena beskrivna i tjänsten

• Dokumenterad kunskap/erfarenhet: inom Microsoft servermiljö, AD, VM-ware, övervakning, lagring och backup.

• Kunskap/erfarenhet: IT-infrastrukturkomponenter

• Kunskaper inom ”Nätverks arkitektur” och ”Datacenter arkitektur”

• Kunskap i scripting (vbscript/powershell/batch)

• Erfarenhet av förändringsarbete.
Du gillar problemlösning och har förmåga att planera och dokumentera ditt 
arbete. Som person är du kommunikativ, nyfiken och service- och
lösningsorienterad med ett professionellt kundbemötande. Meriterande är
kunskaper i basnivå ITIL/ITIL Foundation samt PM3 förvaltningsmodell. B
körkort är ett krav.
 

Om arbetsplatsen

Med utgångspunkt i kommunens vision – Global livsstil, lokalt liv – och i kommunens övergripande ambition om hållbar tillväxt och utveckling, barn och ungas framtid och trygg välfärd i framkant, formar vi vår IT-strategi och förverkligar den fortsatta digitala resan för kommunen tillsammans med verksamheterna. Genom ett nära samarbete med verksamheten, ett partnerskap, är IT och digital teknik en naturlig och självklar del i kommunens utvecklingsarbete de närmaste åren. Syftet med IT-verksamheten är att det digitala ska vara möjliggörare och en utvecklings- och innovationskraft för kommunen i sitt arbete mot visionen. IT-avdelningen består i dagläget av 21 medarbetare.
 

Tillträde snarast

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden
 

Kontaktpersoner
Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

CIO: Bawar Akrawi, bawar.akrawi@norrtalje.se, 0176-74608

 

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. 
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun. 
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder. 
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk. 
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb