Förvaltningsledare IT-arbetsplats

Plats
Luleå (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 1 mars 2019
Stängs
den 31 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Förvaltningsledare IT-arbetsplats - Vill du vara med och förbättra våra medarbetares dagliga IT-miljö?

Om arbetsplatsen
Digitaliseringsavdelningen är regionens strategiska enhet för IT och Medicinsk teknik. Avdelningen ska i samverkan med berörda verksamheter göra långsiktiga vägval och skapa förutsättningar för regionen att kunna vidareutveckla sin verksamhet med hjälp av teknik.
Avdelningen ska bevaka teknisk utveckling och verka strategiskt på nationell och regional nivå inom området. Digitaliseringsavdelningen arbetar i nära relation med regionledning, divisionsledningar och den operativa tekniska organisationen, Länsteknik. 

Arbetsuppgifter
De IT-system som används för att stödja ett verksamhetsområde inom Region Norrbotten grupperas i förvaltningsobjekt enligt modellen PM3. Arbetet med att leverera och utveckla IT-systemen sker genom att en förvaltningsledare som representerar verksamheten jobbar ihop med en förvaltningsledare IT/MT från Länsteknik, regionens operativa tekniska organisation.

Den IT-miljö som Region Norrbottens medarbetare använder dagligen är ett viktigt fokusområde som förvaltas i objektet IT-arbetsplats. Förvaltningsobjektet hanterar t ex användarens klientmiljö, utskrifter, telefonitjänster och vissa programvaror. 
Vi söker nu en förvaltningsledare som brinner för att vara med och utveckla vår grundläggande IT-stöd ur ett kravställarperspektiv. Som förvaltningsledare på Region Norrbotten ansvarar du för att IT-stödet inom förvaltningsobjektet uppfyller verksamhetens behov. Du ansvarar för att samla in behov från verksamheten och sammanställa dessa i planer som levereras av Länsteknik. Du följer sedan upp planerna och förvaltningsobjektens ekonomi. Du rapporterar direkt till regionens IT/MT-direktör.

Din bakgrund
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av kliniska roller inom hälso- och sjukvårdsområdet och/eller av IT och teknikanvändning. Du är genuint intresserad av hur teknik kan användas för att förbättra vardagen för en verksamhet. Du har relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller teknikområdet.

Som person ser du verksamhetens och användarnas behov, är innovativ och drivande och har förmåga att omvandla visioner i konkreta planer och aktiviteter som du sedan genomför. Du har god kommunikationsförmåga, är skicklig på att knyta kontakter och kan prata med både verksamhetsföreträdare och IT-personal. Du har goda språkkunskaper i framförallt svenska och engelska samt har lätt att uttrycka dig i både tal och skrift.

Anställningsfakta
Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. Resor i tjänsten förekommer.

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.


Vill du veta mer?
Anders Nordin, IT/MT-Direktör, 0920-28 41 97, anders.b.nordin@norrbotten.se
Tom Strang, Verksamhetsutvecklare, 0920-28 47 86, tom.strang@norrbotten.se

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi undanber oss direkt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Fackliga företrädare
Maria Sjöberg, SACO, 070-616 08 31

Sista ansökningsdag är den: 2019-03-24

Region Norrbotten
Norrbotten är i stark utveckling, både ekonomiskt och kulturellt. Här finns kraftfulla, varma människor, omtanke och samhällsservice, städer och vildmark. Norrbotten erbjuder goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.

Region Norrbotten är länets största arbetsgivare. Som anställd i Region Norrbotten får du arbeta i en stimulerande miljö där du kan vara med och påverka och göra skillnad för en bättre hälsa i länet. Vi erbjuder bra anställningsvillkor med bland annat flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och tillägg till föräldraförsäkringen. Region Norrbotten bidrar även med kompetensutveckling i ledarutvecklingsprogram, kurser, föreläsningar, mentorskap, nätverk och forskningsprojekt. Region Norrbotten har fem sjukhus, 33 hälsocentraler och är bland de ledande i Sverige inom e-hälsa.

Liknande jobb

Liknande jobb