FRA

Systemintegratör med fokus dataflöden

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 mars 2019
Stängs
den 24 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en engagerad och logisk systemintegratör/”digital rörmokare” för arbete med utveckling, förvaltning och drift av system. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag 
FRA behöver förstärkning i gruppen som administrerar och konfigurerar dataflöden på myndigheten. Som systemintegratör arbetar du med att ta fram lösningar för olika dataflöden. I arbetet ingår även ansvar för drift, förvaltning och utveckling av dataflöden, inklusive viss hårdvarudrift på OS- och applikationsnivå. Du har nära kontakt med beställaren och mottagaren för att ta fram underlag och presentera lösningar som passar deras olika system. Det är därför viktigt att du har förmåga att sätta behov i ett sammanhang. Du samverkar med andra team på myndigheten och får på så sätt ett brett kontaktnät.

Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor både inom och utom landet kan förekomma.

Du kan
Vi söker dig som har en IT-inriktad utbildning alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har erfarenhet inom Apache NiFi, dataformat, automatisering och programmering, då gärna i Java. Det är även meriterande med erfarenhet av Linux, alternativt att du har ett intresse för att lära dig Linux. Erfarenhet från liknande verksamhet ser vi som positivt. För tjänsten krävs att du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Du är
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har gediget intresse för teknik och problemlösning. Du har väl grundade värderingar och handlar alltid i enlighet med fattade beslut, regler och riktlinjer. Du är ansvarstagande och strukturerad samt är väl medveten om mål och kvalitetsstandard i det du levererar. Med hjälp av din expertis, analytiska förmåga och kreativitet kommer du ofta med idéer på nya sätt att angripa olika problem. Du tar självständigt initiativ inom givna ramar till att omsätta nya idéer till aktiviteter samt lägger ner tid, energi och engagemang på ditt arbete för att nå resultat. Då arbetet innebär många kontakter krävs även att du har en god samarbetsförmåga och lätt för att skapa och underhålla relationer.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemintegratör hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För mer information är du välkommen att kontakta Christina Svensson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-03-24.

Kontaktpersoner:
Christina Svensson 
tfn: 08-471 46 00 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb