Teknisk it-projektledare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 4 mars 2019
Stängs
den 31 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker projektledare med uppgift att planera och driva olika förvaltnings- och utvecklingsprojekt med ansvar för kvalitén i slutleveransen. Du leder ett team med tekniker och utvecklare och jobbar mot målet enligt agila principer.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-03-31

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Uppdraget handlar i huvudsak om att driva olika typer av förvaltnings- och utvecklingsprojekt, till exempel systemutvecklings- och systemintegrationsprojekt, it-infrastrukturprojekt (nät och kommunikation), systemuppgraderingar eller it-installationer. Du kommer medverka till utveckling av vår arbetsmetod enligt agila principer och arbeta med upphandling, utvärdering och införande av system- och kommunikationslösningar.

Arbetet innebär projektplanering och att leda ett team av tekniker/utvecklare (interna eller externa) mot en leverans till verksamheten. Du kommer analysera och bryta ner en kravbild till levererbara delar och följa upp och sammanställa rapporter över projekt. Du kan även komma att ingå som delprojektledare i större verksamhetsprojekt eller vid behov verka som antingen Product Owner eller Scrum Master.

En stor del av arbetat innebär att samverka med andra funktioner på teknikenheten såsom ledning, arkitekter, utvecklare och driftpersonal men samverkan sker även med övriga delar av verksamheten samt externa leverantörer och samarbetspartners.

Du kommer tillhöra teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har minst ett års erfarenhet som projektledare inom it, gärna från en större organisation med komplex infrastruktur. Du har relevant eftergymnasial utbildning och god metodkunskap gällande utvecklingsprojekt inom it, till exempel Scrum. Vidare har du en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning samt om du har erfarenhet av upphandling och införandeprojekt, gärna inom offentlig sektor. Det är även meriterande om du har kunskap om eller erfarenhet av arbete inom it-säkerhet.

Dina egenskaper

I denna roll är det viktigt att du har en god organisatorisk förmåga och att du planerar och arbetar systematiskt över tid. Du är uppmärksam på detaljer för att säkerställa kvalitét och säkerhet i det ni som team levererar. Du har en mycket god samarbetsförmåga och arbetar väl med andra för att lösa en uppgift. Du är kommunikativ och förmedlar information och anpassar budskapet efter mottagaren. Vidare kan du prioritera utifrån helheten och lägger tid på att följa upp mål samtidigt som du har fokus på utveckling och förnyar eller förbättrar kontinuerligt ert sätt att arbeta. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 71 02. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-03-31

Ansök här

Liknande jobb

Liknande jobb