Systemutvecklare till våra team vid teknikenheten

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 mars 2019
Stängs
den 31 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu ett flertal systemutvecklare till vår teknikenhet. Vi jobbar i allt från stora utvecklingsprojekt till mindre uppdrag och har en variation av egenutvecklade system och redan befintliga där vi vidareutvecklar och anpassar funktioner.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-03-31

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hos oss är ditt huvudsakliga uppdrag att stötta myndigheten med både ny- och vidareutveckling av it-system. Vi jobbar i allt från stora utvecklingsprojekt till mindre uppdrag och felavhjälpning. Du får möjlighet att jobba med många olika system i varierad storlek och komplexitet och det är en blandning av egenutvecklade system och befintliga där vi gör anpassningar för att möta behoven i verksamheten. Du kommer arbeta i en it-miljö som främst är Windows- och.Net-baserad men även andra plattformar förekommer. Största delen av arbetet sker i C#. De flesta av våra applikationer är webbaserade.

Vi jobbar i team med agil utvecklingsmetodik och varje medarbetare har stor frihet i sitt eget arbete. Du kommer få möjlighet att jobba brett och kliva in i olika teamfunktioner beroende på behov och uppgift. Du kommer arbeta tillsammans med flera andra systemutvecklare och ni har en tät dialog och ett nära samarbete. Klimatet är inkluderande och hjälpsamt med högt förtroende för varandra.

Det finns goda förutsättningar för kompetensutveckling genom t.ex. kurser och konferenser. I dialog med din närmsta chef kommer ni överens om möjligheter för dig att lära dig nya system eller utvecklas inom något särskilt område.

Du kommer tillhöra teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

Din kompetens

Vi ser att du har eftergymnasial utbildning inom relevant område och minst ett års erfarenhet av systemutveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet av systemdesign och/eller systemarkitektur och du får gärna ha arbetat med databasnära utveckling och/eller ux-design. Du har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Dina egenskaper

Som person är du nyfiken, initiativtagande och har ett stort intresse för utveckling. Du gillar att jobba i team och tillsammans hitta lösningar för att nå ett gemensamt mål. Du är prestigelös, delar med dig av din kunskap och hjälper andra att komma vidare i arbetet. Rollen kräver att du är självgående och ansvarstagande och att du har förmåga att prioritera bland en mängd uppgifter. Då vi verkar i en händelsestyrd verksamhet behöver du vara flexibel och kunna växla fokus till nya arbetsuppgifter om situationen kräver. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 75 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-03-31

Ansök här

Liknande jobb

Liknande jobb